Κόσμος

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 80 ρουκέτες και τέσσερα drones σε στρατιωτικούς στόχους του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 80 ρουκέτες και τέσσερα drones σε στρατιωτικούς στόχους του Ισραήλ

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου (26.10.2024) εναντίον του Ιράν, η σιιτική φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, θέλησε να δώσει την δική της «απάντηση» με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στο ισραηλινό έδαφος.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα λίγο μετά τις 3 μ.μ (τοπική ώρα) ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περισσότερες από 80 ρουκέτες, με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και στο Τελ Αβίβ.

Αρχικά, τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ, η οποία στη συνέχεια προχώρησε σε μπαράζ επιθέσεων με δεκάδες ρουκέτες, βάζοντας στο στόχαστρο στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ αλλά και στρατεύματα των IDF που έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο.

 

«Εκτοξεύσαμε ρουκέτες εναντίον της βάσης Meisha που λειτουργεί ως αρχηγείο πληροφοριών του Ισραήλ και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά της αεροπορικής βάσης Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Χεζμπολάχ.

 

Παρά το γεγονός ότι η Χεζμπολάχ ανακοινώνει καθημερινά τις επιθέσεις της κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων, σήμερα (26.10.2024) μίλησε επίσημα για «εναέρια επίθεση με drones». Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης αυτούς του είδους σε διάστημα ενός έτους.

To άρθρο Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 80 ρουκέτες και τέσσερα drones σε στρατιωτικούς στόχους του Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button