Κόσμος

Η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους σε ισραηλινή βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα σε βάση του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν με στόχο το αρχηγείο της Μεραρχίας Γκολάν στη βάση Ναφάχ, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του, το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι περίπου 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τα Υψίπεδα του Γκολάν και οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στις πηγές των πυρών.

Σε μια δήλωση αργά την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ο στρατός αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που ερχόταν προς το Ισραήλ από τα ανατολικά.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Εν τω μεταξύ, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν αργά την Κυριακή σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα εργοστάσιο στο Μπάαλμπεκ.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και βαθιά μέσα στη χώρα, στοχεύοντας στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ στην περιοχή Σφιρί.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ εν μέσω διασυνοριακών επιθέσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων καθώς το Τελ Αβίβ προχωρά στη θανατηφόρα επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει σχεδόν 34.700 ανθρώπους από τον περασμένο Οκτώβριο μετά την επίθεση της Χαμάς.

Related Articles

Back to top button