Κόσμος

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για περισσότερα χτυπήματα στο Βόρειο Ισραήλ

Το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα βάλει στο στόχαστρο κτίρια κατοικιών και βάσεις στο βόρειο Ισραήλ που χρησιμοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό και προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν μακριά μέχρι νεωτέρας.

Όπως ανέφερε η Ισλαμική Αντίσταση, ο στρατιωτικός βραχίονας του κινήματος, στο Telegram:

Ο «ισραηλινός» εχθρικός στρατός χρησιμοποιεί τα σπίτια των εποίκων σε ορισμένους οικισμούς στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη ως σημεία συγκέντρωσης για τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του και οι στρατιωτικές βάσεις του που διαχειρίζονται την επίθεση εναντίον του Λιβάνου βρίσκονται μέσα σε γειτονιές οικισμών σε μεγάλες κατεχόμενες πόλεις όπως η Χάιφα, η Ταμπαράγια [Τιβεριάδα] και η Άκκα. Αυτά τα σπίτια και οι στρατιωτικές βάσεις αποτελούν στόχους για τις ρουκέτες και τις αεροπορικές δυνάμεις της Ισλαμικής Αντίστασης και προειδοποιούμε τους εποίκους να μην βρίσκονται κοντά σε αυτές τις στρατιωτικές συγκεντρώσεις για την ασφάλειά τους μέχρι νεωτέρας.

Οι οικισμοί που βρίσκονται στο βόρειο Ισραήλ, οι οποίοι επί του παρόντος ερημώνουν λόγω των επιθέσεων της Χεζμπολάχ, θα παραμείνουν κατοικημένοι μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τις μάχες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και του Λιβάνου, πρόσθεσε το κίνημα.

Από την 1η Οκτωβρίου, το Ισραήλ διεξάγει χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ενώ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές. Ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιδρομές έχει ξεπεράσει τους 2.000. Παρά τις απώλειες, η Χεζμπολάχ μάχεται τα ισραηλινά στρατεύματα στο έδαφος και εκτοξεύει πυραύλους από τα σύνορα. Το Ισραήλ λέει ότι ο κύριος στόχος του είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή 60.000 κατοίκων που διέφυγαν από τους βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα του Ισράη

Related Articles

Back to top button