Κόσμος

Η NASA αποκαθιστά την επικοινωνία με το Voyager 1 ύστερα από πέντε μήνες σιγής

Η NASA αποκαθιστά την επικοινωνία με το Voyager 1 ύστερα από πέντε μήνες σιγής

Πέρασαν πέντε μήνες από τη στιγμή που η NASA έχασε την επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία η επικοινωνία έχει αποκατασταθεί.

Το Voyager 1, το οποίο απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, δεν είχε στείλει αξιοποιήσιμα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα για την κατάστασή του από τον Νοέμβριο, εξήγησε η NASA. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της αποστολής μπορούν να στέλνουν εντολές στο σκάφος, που εκτοξεύτηκε πριν από 46 χρόνια κι εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Εξαιτίας προβλήματος στον έναν από τους υπολογιστές που ευθύνεται για τη μορφοποίηση των επιστημονικών και τεχνικών δεδομένων που μεταδίδει, το Voyager 1 έστελνε ακατανόητο κώδικα πίσω στη Γη. Οι μηχανικοί της NASA φαίνεται όμως πως κατάφεραν να βρουν λύση ώστε να είναι αναγνώσιμα τα δεδομένα.

Τα Voyager 1 και 2 ταξιδεύουν μακριά από το ηλιακό μας σύστημα, μεταφέροντας σε χάλκινους επιχρυσωμένους δίσκους συλλογή από ήχους και εικόνες της Γης.

To άρθρο Η NASA αποκαθιστά την επικοινωνία με το Voyager 1 ύστερα από πέντε μήνες σιγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button