Κόσμος

Ισραήλ: Βουτιά για το σέκελ κατόπιν ανακοίνωσης εισβολής στην Ράφα

Το ισραηλινό σέκελ αποδυναμώθηκε κατά 1,3% στα 3,75 ανά δολάριο τη Δευτέρα, εν μέσω εντάσεων σχετικά με τα στρατιωτικά σχέδια εισβολής στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών εβδομάδων εν μέσω αδιεξόδου στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την ανταλλαγή ομήρων.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, αφού ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή άμεσης εκκένωσης για τους Παλαιστίνιους στις ανατολικές γειτονιές της Ράφα και τους κάλεσε να μετακινηθούν στην πόλη αλ-Μαβάσι στη νότια Γάζα.

Περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι εκτιμάται ότι ζουν στις περιοχές που πρόκειται να εκκενωθούν, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Η Ράφα φιλοξενεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν καταφύγει από τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 1.200 άνθρωποι.

Related Articles

Back to top button