Κόσμος

Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν να σταματήσουν να υπηρετούν χωρίς συμφωνία για τους αιχμαλώτους

Ο ισραηλινός ιστότοπος Walla ανέφερε την Τρίτη ότι επιπλέον 15 Ισραηλινοί στρατιώτες προστέθηκαν στους 138 προηγούμενους υπογράφοντες που αντιτίθενται στη συνέχιση της υπηρεσίας τους εάν δεν υπάρξει συμφωνία που να διασφαλίζει την επιστροφή των ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα. Μεταξύ των τελευταίων υπογράφων, δύο είναι εν ενεργεία στρατιώτες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα.

Ορισμένοι από τους υπογράφοντες δήλωσαν ότι οι υπογραφές τους αντιπροσωπεύουν το τέλος της τρέχουσας υπηρεσίας τους, ενώ άλλοι εξέφρασαν ότι πλησιάζουν σε οριακό σημείο, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η Jerusalem Post.

Διαβάστε ακόμα:

Η επιστολή, που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον υπουργό Ασφαλείας Γιοάβ Γκάλαντ, τον αρχηγό του επιτελείου Χερζί Χαλεβί και τα μέλη της κυβέρνησης, ζητούσε το τέλος του πολέμου:

«Εμείς, οι έφεδροι και οι εν ενεργεία στρατιώτες, αξιωματικοί και στρατιώτες, δια του παρόντος δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο πόλεμος στη Γάζα καταδικάζει τους αδελφούς και τις αδελφές μας, τους ομήρους, σε θάνατο», αναφέρεται στην επιστολή.

Πάνω από δώδεκα μήνες μετά την έναρξη της καθημερινής σφαγής στην οποία επιδίδεται ο ισραηλινός στρατός, η επιστολή δεν διευκρίνιζε ημερομηνία κατά την οποία προτίθενται να σταματήσουν να υπηρετούν ελλείψει συμφωνίας, αλλά προειδοποιούσε ότι πλησιάζει.

Διαβάστε επίσης:

«Εμείς, που υπηρετούμε και υπηρετήσαμε με αφοσίωση, διακινδυνεύοντας τη ζωή μας, δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως κατεύθυνση και δεν εργαστεί για να προωθήσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορούμε πλέον να υπηρετούμε. Για κάποιους από εμάς, η κόκκινη γραμμή έχει ήδη ξεπεραστεί. Για άλλους πλησιάζει: πλησιάζει η μέρα που με ραγισμένες καρδιές θα σταματήσουμε να ανταποκρινόμαστε στο καθήκον. Καλούμε την κυβέρνηση: υπογράψτε τώρα μια συμφωνία για να σώσετε τις ζωές των ομήρων».

Διαβάστε ακόμα:

Related Articles

Back to top button