Κόσμος

Τα… γυρίζει ο Μπομπ Μενέντεζ για το σκάνδαλο διαφθοράς: Τον «παρέσυρε» η σύζυγός του

Τα... γυρίζει ο Μπομπ Μενέντεζ για το σκάνδαλο διαφθοράς: Τον «παρέσυρε» η σύζυγός του

Ο Μπομπ Μενέντεζ φαίνεται πως ετοιμάζεται να ρίξει τις ευθύνες στη γυναίκα του Ναντίν Μενέντεζ, για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροδοκίας, για το οποίο του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τον Ιανουάριο αλλά αποκαλύφθηκαν την Τρίτη (16.04.2024) για το σκάνδαλο δωροδοκίας, ο Μπομπ Μενέντεζ είναι πιθανό να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Ναντίν Μενέντεζ, ότι του απέκρυψε πληροφορίες, οδηγώντας τον να πιστέψει ότι «δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο», αναφορικά με τα μετρητά και τις ράβδους χρυσού που φέρεται να έλαβε το ζευγάρι ως αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες.

Η νέα υπερασπιστική γραμμή του Μενέντεζ έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν την δίκη του γερουσιαστή στο Μανχάταν, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα δωροδοκίας.

Η δίκη της συζύγου του αναβλήθηκε για τον Ιούλιο, καθώς σύμφωνα με τους δικηγόρους της, είχε «ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα» που θα απαιτούσε χειρουργική επέμβαση και πιθανώς παρατεταμένη περίοδο ανάρρωσης.

Η νέα υπερασπιστική γραμμή του Μενέντεζ

Οι δικηγόροι του Μενέντεζ έχουν ζητήσει το ζευγάρι να δικαστεί χωριστά προκειμένου να εμποδιστεί η σύζυγός του από το να υποστηρίξει ότι οι επικοινωνίες της με τον σύζυγό της ήταν απόρρητες, κάτι που θα ακύρωνε τη στρατηγική της υπεράσπισης του γερουσιαστή, αίτημα που έγινε δεκτό την περασμένη εβδομάδα από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Όπως υποστήριξαν, το να δικαστεί από κοινού το ζευγάρι «απειλεί το δικαίωμα του γερουσιαστή σε δίκαιη δίκη, αναγκάζοντάς τον, μεταξύ άλλων, να επιλέξει μεταξύ δύο θεμελιωδών δικαιωμάτων: του δικαιώματός του να καταθέσει για δική του υπεράσπιση και του δικαιώματός του να μην καταθέσει εναντίον της συζύγου του».

Εδώ και μήνες οι δικηγόροι του γερουσιαστή άφηναν υπαινιγμούς ότι σχεδιάζουν να ισχυριστούν ότι ο Μενέντεζ εξαπατήθηκε από τη σύζυγό του και σε ένα μέρος των δικαστικών εγγράφων σημειώνουν πως «δεν είχε την απαραίτητη γνώση για μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς και των δηλώσεων της συζύγου του».

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, είναι αντιμέτωπος μαζί με τη σύζυγό του με κατηγορίες για δωροληψία, κατηγορείται επίσης για παρακώλυση έρευνας της δικαιοσύνης. Τον γερουσιαστή βαραίνουν συνολικά 16 κατηγορίες: ιδίως για διαφθορά, άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι χρηματικού ανταλλάγματος για λογαριασμό του Κατάρ και της Αιγύπτου. Το ζεύγος Μενέντεζ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Όταν ήρθε στο φως η υπόθεση, ο γερουσιαστής κατηγορήθηκε πως έλαβε μαζί με τη σύζυγό του από το 2018 ως το 2022 δωροδοκίες ύψους «εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων», σε ρευστό και χρυσαφικά, σε αντάλλαγμα για την άσκηση της επιρροής του προκειμένου να «προστατευθούν και να πλουτίσουν» τρεις επιχειρηματίες στο Νιου Τζέρσεϊ και να στηριχθεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

To άρθρο Τα… γυρίζει ο Μπομπ Μενέντεζ για το σκάνδαλο διαφθοράς: Τον «παρέσυρε» η σύζυγός του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button