Τοπικά

Κακοκαιρία «ATENA» προ των πυλών: Σοβαρές προειδοποιήσεις για τη Θεσσαλία

Ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοί αναμένονται να πλήξουν τη Θεσσαλία από την Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η κακοκαιρία «ATENA» αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη Θεσσαλία, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου, μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται από κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, προκαλώντας πιθανές πλημμύρες και προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλία, οι περιοχές που αναμένεται να δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα περιλαμβάνουν τη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στις παράκτιες περιοχές της Μαγνησίας, ενώ οι αρχές έχουν ήδη θέσει σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας καλούνται να παρακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να προετοιμαστούν για πιθανές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες, λόγω των αναμενόμενων έντονων φαινομένων. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους, ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου αναμένονται κατολισθήσεις.

The post Κακοκαιρία «ATENA» προ των πυλών: Σοβαρές προειδοποιήσεις για τη Θεσσαλία appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button