Κόσμος

Καλύτερη από το Μονακό η Γάζα, αν ανοικοδομηθεί μετά τον πόλεμο είπε ο Τραμπ

Σαν μελλοντικό οικόπεδο σε «προνομιακή θέση» με θάλασσα και ήλιο αντιμετώπισε απόψε την χιλιοβομβαρδισμένη Λωρίδα της Γάζας ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε η περιοχή «έχει δυνατότητες να γίνει ακόμη καλύτερη από το Μονακό» όταν ανοικοδομηθεί, ξεχνώντας πως μόνον για να απομακρυνθούν οι εκατομμύρια τόνοι ερειπίων θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της περιοχής που έχει καταστραφεί πλήρως από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που απόψε συμπλήρωσαν ακριβώς έναν χρόνο.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι το ωραιότερο μέρος, με τις καιρικές συνθήκες που έχει, το νερό, τα πάντα, το κλίμα θα μπορούσε να είναι υπέροχο» είπε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε κατά την πρώτη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου.

«Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο από το Μονακό…» ένα πλούσιο πριγκιπάτο στην Κυανή Ακτή, προσπερνώντας ως περίπου μη υπάρχουσα την άσχημη ανθρωπιστική κρίση στον θύλακα που προκάλεσε το Ισραήλ σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ. Συνέχισε έτσι απτόητος να λέει πως η Γάζα «θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα στη Μέση Ανατολή».

Τους τελευταίους μήνες, ο Τραμπ άρχισε να παίρνει μικρές (πολύ μικρές…) αποστάσεις από τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα, δηλώνοντας πρόσφατα ότι «δεν είναι ακριβώς βέβαιος ότι του αρέσει ο τρόπος» με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την επίθεσή του.

Αναφερόμενος στα βίντεο με κτίρια που καταρρέουν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε πως το Ισραήλ «χάνει τελείως τον πόλεμο της επικοινωνίας».

Άποψη του Μονακό από ψηλά. Για τον Τραμπ, η Γάζα θα μπορούσε να γίνει το Μονακό της Α. Μεσογείου

Οι δηλώσεις του Τραμπ περί Γάζας και Μονακό θύμισε ανάλογες που είχε κάνει προ τετραετίας ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου της υποτιθέμενης συμφωνίας του αιώνα για το παλαιστινιακό.

Related Articles

Back to top button