Κόσμος

Κιλιάν Εμπαπέ: Οργισμένος και έτοιμος για προσφυγή στη δικαιοσύνη για την υπόθεση βιασμού

Δημοσίευμα-βόμβα της σουηδικής εφημερίδας «Expressen», έβαλε χθες (15/10) τον διεθνή άσο των γηπέδων Κιλιάν Εμπαπέ στο στόχαστρο καταγγελίας για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ξενοδοχείο της Σουηδίας. Η καταγγελία που έκανε το φερόμενο ως θύμα αναφέρει ότι τα γεγονότα με τον Εμπαπέ συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (10/10) προς την περασμένη Παρασκευή (11/10) σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Στοκχόλμης, όπου διέμενε ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γαλλίας με αρκετά μέλη της συνοδείας του. Ωστόσο, πολλοί από χθες έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το δημοσίευμα «fake».

Ο ίδιος ο Κιλιάν Μπαπέ κάλεσε την Μαρί Αλίξ Κανού Μπερνάρ να τον υπερασπισθεί στην υπόθεση, όπου φέρεται από δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου ως ύποπτος για βιασμό. Πρόκειται για κορυφαία νομικό, η οποία -μεταξύ άλλων- ασκεί τη δικηγορία και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείσα από το «BFMTV», η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εxpressen», Κατρίν Κραντζ, η οποία έκανε την αποκάλυψη, επιμένει ότι η υπόθεση βιασμού αφορά στον Γάλλο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

Γνωρίζουμε ότι είναι ο ύποπτος, αλλά δεν έχουμε διαβάσει το έγγραφο. Και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι αυτός. Δεν μπορώ να πω την πηγή μας, είναι αδύνατο. Μπορώ όμως να πω ότι είμαστε απολύτως σίγουροι ότι είναι αυτός, ότι υπάρχει το όνομά του, ότι είναι ύποπτος για βιασμό. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πώς γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες, είναι αδύνατο. Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτό, για το τι συνέβη στο ξενοδοχείο. Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτό. Και δεν ξέρουμε πολλά για αυτήν την γυναίκα 9σ.σ. την καταγγέλουσα). Μιλήσαμε με τον δικηγόρο της αλλά δεν θέλει να σχολιάσει κάτι αυτήν την στιγμή. Πραγματικά μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Γιατί αυτήν την γυναίκα δεν την ξέρουμε καθόλου και δεν ξέρουμε τι έγινε στο ξενοδοχείο.

Όσον αφορά στην πλευρά του 25χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Κιλιάν Μπαπέ «έπεσε θύμα ψευδών ειδήσεων» στα ρεπορτάζ των σουηδικών εφημερίδων «Aftonbladet» και «Expressen», που ανέφεραν ότι η αστυνομία της χώρας άρχισε έρευνα για βιασμό μετά το ταξίδι του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με φίλους του στην Στοκχόλμη. 

Δηλώσεις έκανε στα ΜΜΕ και η δικηγόρος του Εμπαπέ στο γαλλικό κανάλι TF1 και είπε:

Μιλάμε για καταγγελία, για κατάθεση μήνυσης, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εναντίον ποιου. Μια καταγγελία δεν τεκμηριώνει την αλήθεια, δεν αποδεικνύει τίποτα και δεν ξέρω καν αν η καταγγελία στρέφεται εναντίον του. Ο Εμπαπέ δεν είναι ποτέ μόνος του και είναι εμβρόντητος από όλη αυτή τη φασαρία των μέσων ενημέρωσης, δεν καταλαβαίνει καθόλου για τι μπορεί να κατηγορηθεί, είτε από κοντά είτε από μακριά. Δεν είναι ποτέ εκτεθειμένος στο να βρεθεί σε μια κατάσταση όπου υπάρχει κίνδυνος γι’ αυτόν. Αυτό αποκλείει εντελώς το γεγονός ότι μπορεί να υπήρξαν καταδικαστέες ενέργειες εκ μέρους του. Είναι απόλυτη βεβαιότητα. Ο Εμπαπέ ήταν απόλυτα ήρεμος σήμερα, πήγε και στην προπόνηση, γιατί ξέρει ότι δεν έχει απολύτως τίποτα να προσάψει στον εαυτό του.

Related Articles

Back to top button