Κόσμος

Λίβανος: Η ζημιά που κάνει στο ανθρώπινο σώμα η έκρηξη σε βομβητή και walkie talkie – Αναλυτής εξηγεί

Λίβανος: Η ζημιά που κάνει στο ανθρώπινο σώμα η έκρηξη σε βομβητή και walkie talkie – Αναλυτής εξηγεί

Πάνω από 40 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις σε βομβητές και walkie talkie την περασμένη εβδομάδα στον Λίβανο, ενέργεια για την οποία η ισλαμική οργάνωση και το Ιράν που τη στηρίζει και την χρηματοδοτούν κατηγορούν το Ισραήλ.

Οι συνέπειες των εκρήξεων βομβητών και walkie talkie πάνω στο ανθρώπινο σώμα είναι ολέθριες. Πυροτεχνουργός ανέλυσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο μια συσκευή επικοινωνίας που είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά.

«Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για το ανθρώπινο σώμα. Ο τραυματισμός μπορεί να είναι θανάσιμος με ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει και τύφλωση», δήλωσε στο CNN ο Αμερικανός πυροτεχνουργός Ράιαν Μόρις.

Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου η έκρηξη σε walkie talkie, που είναι συσκευή μεγαλύτερη σε μέγεθος από έναν βομβητή, είναι ακόμα πιο ισχυρή, με τα θραύσματα να διασκορπίζονται σε μεγαλύτερη ακτίνα, προκαλώντας έτσι περισσότερους τραυματισμούς.

«Θα ήταν καταστροφικό ειδικά αν είχες το χέρι σου κοντά στο κεφάλι», είπε ο ειδικός.

To άρθρο Λίβανος: Η ζημιά που κάνει στο ανθρώπινο σώμα η έκρηξη σε βομβητή και walkie talkie – Αναλυτής εξηγεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button