Τοπικά

Λούνα Παρκ τέλος για τη Λάρισα: Στο όνομα της ασφάλειας ή της γραφειοκρατίας;

Οι μικροί φίλοι της Λάρισας θα μείνουν χωρίς λούνα παρκ, καθώς η απόφαση του δημάρχου να μη ρισκάρει, φέρνει μόνο πάγκους και… καλαμπόκια στα πανηγύρια.

Η φράση “πάμε πανηγύρι” είχε πάντα συνδυαστεί με το ανατριχιαστικό γέλιο των λούνα παρκ, τις καραμπίνες και τα συγκρουόμενα. Ωστόσο, η πραγματικότητα πλέον στα ελληνικά πανηγύρια έχει αλλάξει, καθώς τα λούνα παρκ εξαφανίζονται με ρυθμό επιδημίας. Η ασφάλεια των πολιτών παρουσιάζεται ως η δικαιολογία, όμως φαίνεται ότι η γραφειοκρατία και η αδυναμία ανάληψης ευθυνών από τους δήμους έχουν παίξει το δικό τους ρόλο.

Μετά από τραγικά περιστατικά, όπως αυτό στη Χαλκιδική, όπου λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 19χρονου, πολλοί δήμοι φοβούνται να επαναλάβουν το λάθος​. Οι δηλώσεις για «ασφάλεια των πολιτών» έγιναν η νέα αγαπημένη φράση των τοπικών αρχών, αφήνοντας τους μικρούς επισκέπτες με μόνο επιλογή τους πάγκους των πανηγυριών για… σουβενίρ και χωνάκια παγωτό.

Η ευθύνη μοιάζει να μετατίθεται από δήμο σε δήμο, ενώ τα απαρχαιωμένα και επικίνδυνα μηχανήματα δεν βοηθούν τη συζήτηση. Αν και οι δήμαρχοι μπορεί να κερδίζουν πόντους για την «υπεύθυνη στάση» τους, η εμπειρία των παιδιών περιορίζεται, και τα πανηγύρια χάνουν μεγάλο μέρος της ψυχαγωγίας τους​.

Θα επανέλθει ποτέ το λούνα παρκ στις πλατείες μας; Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι αρχές θα τολμήσουν να αναλάβουν τη διαχείριση με ασφάλεια ή αν οι “τίτλοι τέλους” έχουν ήδη πέσει.

The post Λούνα Παρκ τέλος για τη Λάρισα: Στο όνομα της ασφάλειας ή της γραφειοκρατίας; appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button