Κόσμος

Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ την Τρίτη ο Άντονι Μπλίνκεν

Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ την Τρίτη ο Άντονι Μπλίνκεν

Επίσκεψη στο Ισραήλ αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη (22.10.2024) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο περιοδείας στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ιστότοπου Axios Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι δεδομένο στις επαφές που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Ισραήλ, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν να δουν το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι υπερβολικά υψηλός», είπε. «Θα θέλαμε να δούμε το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν και θα θέλαμε να δούμε μια μετάβαση σε διαπραγματεύσεις που θα επιτρέψουν στους αμάχους και των δύο πλευρών να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε σήμερα πως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο ιθύνων νους της επίθεσης που προκάλεσε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. αποτελεί μια ευκαιρία για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Αυτό δημιουργεί ένα άνοιγμα το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε πλήρως προκειμένου να αφοσιωθούμε στον τερματισμό αυτού του πολέμου και στο να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους τους ομήρου», δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους.

Σε σχέση με τα θέματα στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σε εκείνη την περιοχή, ποτέ δεν ήταν εύκολο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε. Θα είναι πάντα δύσκολο».

 

To άρθρο Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ την Τρίτη ο Άντονι Μπλίνκεν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button