Κόσμος

Μακελειό σε βάρος ανθρακωρύχων στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Οι δράστες εισέβαλαν στα καταλύματα των εργαζομένων στα ορυχεία Junaid Coal Company στην περιοχή Ντουκί της επαρχίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, συγκέντρωσαν τους άνδρες και άνοιξαν πυρ.

Νοσοκομείο της περιοχής έχει παραλάβει 20 πτώματα και περιθάλπει έξι τραυματίες, ανέφερε το Reuters.

Οι εργαζόμενοι δέχθηκαν επίθεση με βαριά όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών και χειροβομβίδων, ανέφερε η αστυνομία, ενώ ένας επιζών περιέγραψε ότι είδε ένα drone να πετά.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν από περιοχές που μιλούσαν Παστούν στο Μπαλουχιστάν, σύμφωνα με αστυνομικό.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις δολοφονίες. Στο παρελθόν, ο αυτονομιστικός Απελευθερωτικός Στρατός των Μπαλόχ (BLA) έχει πραγματοποιήσει αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις στην επαρχία.

Ο ιδιοκτήτης ορυχείου είπε στο Reuters ότι δέχονταν «απειλές από τους μαχητές εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν υπήρχαν πληροφορίες για την επίθεση».

Η επίθεση της Παρασκευής είναι η τελευταία που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες και έρχεται λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, μια μεγάλης συνόδου κορυφής για την ασφάλεια που θα φιλοξενηθεί στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Related Articles

Back to top button