Τοπικά

Μελέτες για την πυροπροστασία σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Μετεώρων

Σε ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ασφάλειας των σχολείων προχωρά ο Δήμος Μετεώρων. Ο Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος, υπέγραψε τις συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου.

Τα σχολεία που αφορούν οι μελέτες είναι τα εξής: 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπάκας, 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμπάκας, 5ο Νηπιαγωγείο Καλαμπάκας, Νηπιαγωγείο Αγιοφύλλου, Νηπιαγωγείο Ασπροκκλησιάς, Νηπιαγωγείο Αμπελίων, Νηπιαγωγείο Βασιλικής, Νηπιαγωγείο Διάβας, Νηπιαγωγείο Θεόπετρας, Νηπιαγωγείο Καστρακίου, Νηπιαγωγείο Οξύνειας, Νηπιαγωγείο Παναγίας, Νηπιαγωγείο Χρυσομηλιάς, 1ο Δημοτικό Καλαμπάκας, 2ο Δημοτικό Καλαμπάκας, 3ο Δημοτικό Καλαμπάκας, 4ο Δημοτικό Καλαμπάκας, 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας, Δημοτικό Αγιοφύλλου, Δημοτικό Ασπροκκλησιάς, Δημοτικό Αμπελίων, Δημοτικό Βασιλικής, Δημοτικό Διάβας, Δημοτικό Καστρακίου, Δημοτικό Οξύνειας, Δημοτικό Παναγίας, Δημοτικό Χρυσομηλιάς, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, Γυμνάσιο Αμπελίων, Γυμνάσιο Οξύνειας, ΓΕΛ Καλαμπάκας και ΕΠΑΛ Καλαμπάκας

Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η σύνταξη μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας – σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας, η υποβολή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, για έγκριση, η παράδοση των εγκεκριμένων μελετών πυροπροστασίας – σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας καθώς και η σύνταξη και παράδοση των τευχών δημοπράτησης, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Διευθύνουσα Υπηρεσία του Δήμου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος σημείωσε τα εξής: «Η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας στα σχολεία είναι υψίστης σημασίας. Με τις μελέτες αυτές προχωράμε σε ένα ακόμη προληπτικό βήμα για να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία μας είναι εξοπλισμένα με τα καλύτερα δυνατά μέτρα πυροπροστασίας. Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθειά μας για δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για μάθηση».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίησης μέτρων και μέσων Πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μετεώρων», η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ», ανέρχεται στις 170.928 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)».

The post Μελέτες για την πυροπροστασία σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Μετεώρων appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button