Σπόρ

Μεντιλίμπαρ πριν το Άρης – Ολυμπιακός: «Χρειάζονται λίγο χρόνο οι Γουίλιαν και Ολιβέιρα»

Μεντιλίμπαρ πριν το Άρης – Ολυμπιακός: «Χρειάζονται λίγο χρόνο οι Γουίλιαν και Ολιβέιρα»

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League (21/09, 20:00, LIVE από το Newsit.gr) κόντρα στον Άρη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προανήγγειλε ουσιαστικά ότι ο Γουίλιαν και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα θα μείνουν στον πάγκο.

Επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη, ο Μεντιλίμπαρ τόνισε ότι ο Γουίλιαν και ο Ολιβέιρα δεν είναι ακόμη στο 100% και χρειάζονται λίγο χρόνο, ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να βοηθήσουν την ομάδα. Ο προπονητής των Πειραιωτών σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του πρώην παίκτη του, Ιβάν Ράκιτιτς, αλλά και την επαναφορά του Ανδρούτσου στην πρώτη ομάδα.

Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ

Για τον Άρη: “Προσεγγίζουμε αυτό το ματς με όλον τον σεβασμό προς την ομάδα του Άρη, αν και γνωρίζουμε πως δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πως έχει μια πολύ καλή ομάδα και φυσικά είναι ένα ματς, το οποίο, όπως και τα υπόλοιπα, θέλουμε να κερδίσουμε!”.

Για τις πολλές σέντρες με τον Παναιτωλικό: “Δεν είναι κακό να κάνεις τόσες πολλές σέντρες, αλλά βέβαια μπορείς να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Στο ματς αυτό κάναμε περίπου 60 σέντρες, εκ των οποίων οι 21 ήταν κάπως καλές. Αρνητικό είναι να μην είναι εύστοχες οι σέντρες, όχι να κάνεις πολλές σέντρες. Οι παίκτες που έπρεπε να γεμίσουν την περιοχή δεν ήταν τόσο επιθετικοί, όσο θα θέλαμε.

Δεν ήταν λοιπόν μόνο η ποσότητα των σεντρών που έφταιξε, αλλά και το έλλειμμα επιθετικότητας στα υπόλοιπα σκέλη του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν βελτιωμένοι, αν και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, ενώ και ο αντίπαλος δεν κατάφερε να περάσει το κέντρο του γηπέδου. Οπότε κάτι καλό κάναμε”.

Για τους Γουίλιαν – Ολιβέιρα: “Η ενσωμάτωση Γουίλιαν και Ολιβέιρα είναι πολύ καλή. Θα είναι συνεχώς καλύτερη. Χρειάζονται λίγο χρόνο. Είναι φυσιολογικό να μην έχουν ενσωματωθεί στο 100%. Ο Γουίλιαν πέρασε τρεις μήνες εκτός προπονήσεων, δεν ήταν σε καμία ομάδα, ώστε να προπονείται καθημερινά.

Θα χρειαστούν χρόνο, ωστόσο η ποιότητα τους είναι προφανής και σε λίγο χρόνο θα μας δώσουν πολλά. Είναι διαφορετικοί παίκτες, σπουδαίοι στον χειρισμό της μπάλας και σύντομα θα δούμε όμορφα πράγματα από εκείνους”.

Για τον Ανδρούτσο: “Έχουμε αποφασίσει μαζί με το επιτελείο μου, ο Ανδρούτσος να προπονείται μαζί μας και όχι ατομικά. Θεωρούμε πως θα του κάνει καλό. Για την ώρα δεν έχουμε πλάνο ώστε να αγωνιστεί, όμως είναι πολύ καλύτερο για εκείνον να προπονείται με τους συμπαίκτες του, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη φόρμα και να νιώθει καλύτερα, καθώς θέλουμε να είναι χαρούμενος στην ομάδα μας”.

Για τον Ράκιτιτς και αν νιώθει πρέσβης του Ολυμπιακού: “Είναι μαγικό και σπουδαίο για έναν σύλλογο να γιορτάζει τα 100 χρόνια της ιστορίας του. Είναι συγκλονιστικό για τον κόσμο του Ολυμπιακού και δεν είναι πολλοί οι σύλλογοι που έχουν γιορτάσει κάτι ανάλογο. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε, αλλά και για να πάμε μακριά στην Ευρώπη. Δε σκεφτόμαστε βραχυπρόθεσμα, αλλά μακριά.

Έτσι δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε σε ένα κακό αποτέλεσμα και σε μια ισοπαλία. Φυσικά και δεν υπάρχει περιθώριο να χάνουμε βαθμούς, αλλά να προχωράμε νικηφόρα, γιατί ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Δεν έχει έρθει το τέλους του κόσμου, οι στόχοι μας είναι πολύ μεγαλύτεροι για το μέλλον. Με τον Ιβάν (Ράκιτιτς) συνεργαστήκαμε στο παρελθόν. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ πολύ για τα λόγια του”.

Για το αν αξίζει να ερωτηθεί για τη Λιόν: “Όχι, θα σκεφτούμε τον Άρη πρώτα και μετά τη Λιόν!”.

To άρθρο Μεντιλίμπαρ πριν το Άρης – Ολυμπιακός: «Χρειάζονται λίγο χρόνο οι Γουίλιαν και Ολιβέιρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button