Θεσσαλία

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Η σημερινή παρέλαση στα Τρίκαλα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες, οι οποίοι κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ο καλός καιρός, με τον ουρανό καθαρό και τις θερμοκρασίες σε ανοιξιάτικα επίπεδα, ευνόησε τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που γέμισε το κέντρο για να καμαρώσει τη μαθητιώσα νεολαία, τους συλλόγους και τα στρατιωτικά τμήματα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Η παρέλαση άνοιξε με το καθιερωμένο τελετουργικό, που περιλάμβανε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων της ΣΜΥ. Στην κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, μαθητές, σώματα ασφαλείας και στρατιωτικά τμήματα παρήλασαν με άψογο συντονισμό και ακρίβεια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που συγκινήθηκε βλέποντας την υπερηφάνεια και το υψηλό φρόνημα των συμμετεχόντων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου τίμησε την πόλη με την παρουσία του, ενώ τη στρατιωτική παρέλαση επιθεώρησε ο διοικητής της φρουράς Τρικάλων, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενισχύοντας τον πατριωτικό χαρακτήρα της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, οι δρόμοι της πόλης, και ιδιαίτερα ο πεζόδρομος της Ασκληπιού, γέμισαν από πολίτες και επισκέπτες που απόλαυσαν το εορταστικό κλίμα της ημέρας, μετατρέποντας την πόλη σε ένα μεγάλο σημείο συνάντησης, όπου κυριάρχησε το τσίπουρο και τα τοπικά μεζεδάκια. Τα Τρίκαλα τίμησαν την επέτειο με τον τρόπο που αρμόζει, με ενότητα και υπερηφάνεια, σε μια γιορτή μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.

The post Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button