Κόσμος

Με νέες επιδρομές στη Νότια Βηρυτό απειλεί ο στρατός – Ζυμώσεις για «απότομο» τέλος των επιχειρήσεων στο Λίβανο

Νέα εντολή εκκένωσης δύο συνοικιών της Νότιας Βηρυτού εξέδωσε απόψε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ ο ισραηλινός στρατός τονίζοντας ότι σκοπεύει να τις βομβαρδίσει γιατί είναι «στόχοι της Χεζμπολάχ στο κοντινό μέλλον».

«Για τη δική σας ασφάλεια και των οικογενειών σας, πρέπει να εκκενώσετε αυτά τα κτίρια και να μείνετε μακριά σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων» ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Νωρίτερα, στην πλατφόρμα Χ κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να μεταφέρουν τρέχοντας και κλαίγοντας τραυματίες από πεδίο συγκρούσεων στο Νότιο Λίβανο το βράδυ της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, όταν έχασαν τουλάχιστον τέσσερις συστρατιώτες και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι από πυρά μαχητών της Χεζμπολάχ.

Τα πλήγματα που υφίσταται ο ισραηλινός στρατός δείχνουν να αυξάνονται από μέρα σε μέρα όχι μόνο στο Νότιο Λίβανο αλλά και στη Βόρεια Γάζα. Από την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, ως σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 έφεδροι (οι τρεις στη Βόρεια Γάζα) και τραυματίστηκαν αρκετές δεκάδες άλλοι.

Σε αυτό το φόντο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από επίσημες πηγές αναφέρουν πως το Ισραήλ συζητά πλέον το ενδεχόμενο εκεχειρίας (και εξαιτίας των απωλειών που υφίσταται στα πεδία μάχης) σε περίπου δύο βδομάδες στο Λίβανο υπολογίζοντας ότι ως τότε θα έχει επιτύχει τους «στόχους τους».

Το βράδυ της Πέμπτης κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε και ο Ισραηλινός επιτελάρχης Χέρτζι Χαλεβί λέγοντας πως  «υπάρχει πιθανότητα στο βορρά» να επιτευχθεί απότομα «κατάληξη» τονίζοντας πως έχει «καρατομηθεί» όλη η ανώτερη ιεραρχία διοίκησης της Χεζμπολάχ.

Related Articles

Back to top button