Κόσμος

Με 80 ρουκέτες «απάντησε» η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ για τη δολοφονία του διοικητή της

Με 80 ρουκέτες «απάντησε» η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ για τη δολοφονία του διοικητή της

Στο στόχαστρο έβαλε σήμερα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου την πόλη Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ, εκτοξεύοντας 80 ρουκέτες, σε απάντηση για τις ισραηλινές επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος.

«Προς υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του και σε απάντηση για τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ σε πόλεις, χωριά και αμάχους, οι μαχητές της Χεζμπολάχ έπληξαν την πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες», ανέφερε η πανίσχυρη φιλοϊρανική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ σήμερα έκανε αεροπορική επιδρομή στην Βηρυτό «εξουδετερώνοντας» τον αρχηγό του διοικητή της μονάδας drone της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ.

Από την σημερινή επίθεση σκοτώθηκε άλλος ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 15, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Έτοιμη για χερσαία εισβολή στον Λίβανο και η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ

Προετοιμασμένη να υποστηρίξει τα στρατεύματα σε ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δηλώνει πως είναι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

Ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στις σημερινές του δηλώσεις τόνισε πως όχι μόνο προετοιμάζεται για την χερσαία εισβολή αλλά και το ότι θα εμποδίσει τις μεταφορές όπλων από το Ιράν προς την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα μεταφοράς όπλων από το Ιράν στον Λίβανο», τόνισε ο υποπτέραρχος Τομέρ Μπαρ.

«Η αισιοδοξία του Νασράλα πηγάζει από τις προμήθειες που στέλνει το Ιράν», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

«Προετοιμαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Διοίκηση για μια χερσαία επιχείρηση. Είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που διαταχθεί. Είναι μια απόφαση που ανήκει στους ανωτέρους μας», είπε κατά την ομιλία του σε οπλίτες.

To άρθρο Με 80 ρουκέτες «απάντησε» η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ για τη δολοφονία του διοικητή της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button