Τοπικά

Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημ. Κουρέτας: Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Δημ. Παπαστεργίου: Η ψηφιακή μετάβαση της Θεσσαλίας συμβάλλει στην αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημ. Παπαστεργίου.

Το μνημόνιο αποσκοπεί στη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την προσαρμογή της τελευταίας στη νέα ψηφιακή εποχή, με την εφαρμογή και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, προκειμένου να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της και η διάρκεια του είναι δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας των μερών.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την ενδυνάμωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την προσαρμογή της στη νέα ψηφιακή εποχή, παρέχει τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία και υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η απόδοση ψηφιακών εργαλείων σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με τον τρόπο αυτό, οι πόλεις θα καταστούν «έξυπνες» και βιώσιμες αναβαθμίζοντας το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Μετά την υπογραφή, παρουσιάστηκε το periferies.gov.gr, μια πλατφόρμα μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η κεντρική διαχείριση των ψηφιακών υπηρεσιών για τις Περιφέρεις μέσω του gov.gr, με σεβασμό στη διοικητική αυτοτέλεια κάθε Περιφέρειας.

Δ. Κουρέτας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μετά την υπογραφή του μνημονίου, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα που υπογράφουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου, με θέμα την ψηφιακή αναβάθμιση και συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Νομίζω ότι αυτό το μνημόνιο θα είναι πολυεπίπεδο. Θα ξεκινήσουμε με ένα έργο το οποίο έχουμε συζητήσει με τον Υπουργό και είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφορά την ψηφιοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών για να μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία των έργων. Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι πολύ χρήσιμο και θετικό το γεγονός ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες σε σύντομο χρόνο. Εκτιμώ ότι στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει δραστηριότητα που να μην μπορούμε να συνεργαστούμε. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τον Υπουργό, ο οποίος διακρίνεται για το ανοιχτό μυαλό κι αυτό θα το εκμεταλλευτώ».

Δημ. Παπαστεργίου

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για εμένα καθώς συνδυάζει δύο αδυναμίες μου, τη Θεσσαλία και την τεχνολογία. Η ψηφιακή μετάβαση της Θεσσαλίας συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της και στην αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Το ίδιο θέλουμε να επιτύχουμε για κάθε Περιφέρεια και Δήμο της χώρας μας, καθώς για είναι να επιτυχημένος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους απαιτείται η ενεργός συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αναδυόμενες τεχνολογίες δημιουργούν νέες ευκαιρίες και ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχουμε στους ΟΤΑ τα εργαλεία εκείνα που χρειάζονται για να προσφέρουν αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους πολίτες τους, ώστε να βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να «τρέξουμε» συντονισμένα τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που απαιτούνται για ένα αναπτυξιακό μοντέλο που αίρει τις περιφερειακές ανισότητες και δίνει την ευκαιρία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να είναι συμμέτοχη στη νέα ψηφιακή εποχή».

Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας
Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας
Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας

The post Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button