Κόσμος

Μπαλόνι σκουπιδιών έστειλε η Πιονγιάνγκ στην προεδρική κατοικία της Νότιας Κορέας

Ένα μπαλόνι που περιείχε σκουπίδια και πολιτικά φυλλάδια που επικρίνουν τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ και την Πρώτη Κυρία της χώρας, που φέρεται να εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα, προσγειώθηκε στο έδαφος της προεδρικής κατοικίας στη Σεούλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την υπηρεσία ασφαλείας του προέδρου.

«Σήμερα το πρωί, ένα βορειοκορεατικό μπαλόνι έσκασε στον αέρα, σκορπίζοντας σκουπίδια σε όλο το κυβερνητικό συγκρότημα στην περιοχή Γιόνγκσαν της Σεούλ», ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας, προσθέτοντας ότι δεν περιείχε επικίνδυνα αντικείμενα ή υλικά, ενώ τα ΜΜΕ ανέφεραν πως σε όλη τη χώρα εντοπίστηκαν περισσότερα από 20 παρόμοια μπαλόνια.

Στις 24 Ιουλίου, ένα μπαλόνι σκουπιδιών είχε ξανά στην κατοικία του προέδρου, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που φυλλάδια που επικρίνουν ανοιχτά τον πρόεδρο και τη σύζυγό του βρίσκονται ανάμεσα στα περιεχόμενα του μπαλονιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα φυλλάδιο συγκρίνει την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας με τη Μαρία Αντουανέτα, ενώ ένα άλλο χλευάζει τον Πρόεδρο Γιουν Σουκ-Γέολ.

Το περιστατικό έρχεται αφότου η Κιμ Γιο Γιονγκ, η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι οι αρχές ανακάλυψαν αντίστοιχα σκουπίδια που στάλθηκαν από την Σεούλ, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνε λόγο για «απερίσκεπτη παραβίαση της κυριαρχίας της ΛΔΚ» από τους στρατιωτικούς «γκάνγκστερ» της Νότιας Κορέας που «δεν μπορεί να συγχωρεθεί».

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Back to top button