Πολιτική

«Μπορούμε να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης» – Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

«Μπορούμε να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης» - Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

«Μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε αυτή την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας (13.5.24) στην Άγκυρα.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη φιλοξενία σήμερα στην Άγκυρα. Αυτή η τέταρτη συνάντηση μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες, πιστεύω ότι αποδεικνύει πως οι δύο γείτονες μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε αυτή την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης, όχι πλέον ως κάποια εξαίρεση, αλλά ως μία παραγωγική κανονικότητα που δεν αναιρείται από τις γνωστές διαφορές στις θέσεις μας», τονίζει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπογραμμίζει, «αποδίδουμε και οι δύο πολύ μεγάλη σημασία στον τομέα της οικονομίας και είχαμε συμφωνήσει να υπάρχει μία περαιτέρω σύσφιξη στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων».

«Θέλω να χαιρετίσω την επίσημη ίδρυση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε στα πλαίσια της θετικής ατζέντας και να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι διεξήχθη ένα πολύ επιτυχημένο επιχειρηματικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Και συνεχίζει: «Είναι ένα από τα πολλά βήματα που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας: να διπλασιάσουμε τις διμερείς μας συναλλαγές σε βάθος πενταετίας, παρά τις αντιξοότητες του διεθνούς περιβάλλοντος».

«Δίπλα στις διαπιστωμένες διαφωνίες που έχουμε με την Τουρκία, μπορούμε να γράφουμε μία παράλληλη σελίδα, με τις συμφωνίες μας. Οι υπουργοί μας υπέγραψαν σήμερα μνημόνια συνεργασίας στους τομείς της υγείας και ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου αναγνωρίζουμε και οι δύο ότι οι χώρες μας αντιμετωπίζουν παρεμφερείς προκλήσεις από την κλιματική κρίση», σημειώνει.

«Κάνοντας δύο ακόμα βήματα που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες των λαών μας στο παρόν, γιατί το σήμερα δεν πρέπει να μένει αιχμάλωτο του χθες και δεν πρέπει ούτε να ναρκοθετεί και το αύριο», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

To άρθρο «Μπορούμε να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης» – Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button