Κόσμος

Μυστηριώδεις επιστολές μίσους τρομοκρατούν ένα ήσυχο χωριό της Βρετανίας

Μυστηριώδεις επιστολές μίσους τρομοκρατούν ένα ήσυχο χωριό της Βρετανίας

Τον τρόμο στους κατοίκους ενός μέχρι πρότινος ήσυχου χωριού στο Ανατολικό Γιορκσάιρ της Βρετανίας, έχουν σκορπίσει ανώνυμες επιστολές μίσους, μετατρέποντας την περιοχή σε ένα «δηλητηριώδες μέρος».

Ο λόγος για το χωριό Shiptonthorpe, στη Βρετανία, στο οποίο ζουν μόλις 500 κάτοικοι. Τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως έχουν γίνει δέκτες ανώνυμων επιστολών που περιέχουν προσωπικά δεδομένα, άσεμνες εκφράσεις και συγκεκριμένες αναφορές προς τους παραλήπτες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Οι τοπικές αρχές διεξήγαγε έρευνες για ορισμένα από τα περιστατικά, καθώς τα όσα αναφέρονται σε κάποιες από τις επιστολές, στοιχειοθετούν εγκλήματα.

Ήταν Δεκέμβριος του 2022 όταν μία υποψήφια δημοτικός σύμβολος έλαβε ένα γράμμα. «Ήταν άσχημο, το έσκισα, δεν μπορούσα να πιστέψω από πού προερχόταν ή γιατί το είχα λάβει», είπε η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν στη διάθεση του BBC.

«Με κατηγορούσαν γι’ αυτό που θα μπορούσες να πεις ότι είμαι χαλαρή γυναίκα», είπε. «Η επιστολή ισχυρίζονταν ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσω οπουδήποτε στην πολιτική θα ήταν να κάνω ανείπωτα πράγματα σε άνδρες». Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησαν κι άλλες τρεις παρόμοιες επιστολές, ενώ γράμματα με αντίστοιχο περιεχόμενο εστάλησαν σε φίλους και γείτονες της.

Ένας άλλος κάτοικος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έλαβε μία ανώνυμη επιστολή που έλεγε, μεταξύ άλλων, «ελπίζω να πάθεις καρκίνο».

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη, με κάποιους, μάλιστα, να εγκαταλείπουν το χωριό.

Σημειώνεται πως ένα ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί το 1920 στην Littlehampton, μία μικρή παραθαλάσσια πόλη στο Sussex. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτέλεσε την έμπνευση για την κωμωδία εποχής «Wicked Little Letters», με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

To άρθρο Μυστηριώδεις επιστολές μίσους τρομοκρατούν ένα ήσυχο χωριό της Βρετανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button