Θεσσαλία

Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ποινικοποίηση της απεργίας των εκπαιδευτικών – Στο πλευρό των δασκάλων και των μαθητών»

Σε μια απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας στη κατεύθυνση της ποινικοποίησης της απεργίας και περιορισμού των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Η κατάθεση κατεπείγουσας αγωγής κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) προκειμένου να κριθεί παράνομη η απεργία των δασκάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου μας γυρνά σε άλλες εποχές. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ της κυβέρνησης.

Σε μια περίοδο όπου πραγματοποιούνται εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων, όπου σε τμήματα στοιβάζονται δεκάδες μαθητές, όπου ανατρέπονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα και όπου οι εκπαιδευτικοί αμείβονται με πενιχρούς μισθούς, η κυβέρνηση στέκεται απέναντί τους και σε ότι αφορά στα δικαιώματά τους.

Στο ίδιο πνεύμα των αντιδραστικών διωγμών των εκπαιδευτικών βλέπουμε δασκάλα δημοτικού σχολείου στον Ταύρο να απειλείται με πειθαρχική δίωξη επειδή την διεθνή ημέρα της ειρήνης συμμετείχε σε εργασία των παιδιών για την κατασκευή πανό κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη.

Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν απόπειρα φίμωσης τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των ίδιων των μαθητών. Ως Νέα Αριστερά βρισκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και των δασκάλων τους στην ελευθερία να εκφράζονται και να διεκδικούν χωρίς αστερίσκους τα δικαιώματά τους.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

The post Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ποινικοποίηση της απεργίας των εκπαιδευτικών – Στο πλευρό των δασκάλων και των μαθητών» appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button