Κόσμος

Νέα επίθεση των Χούθι στο Ισραήλ

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε πως σημειώθηκε νέα επίθεση πυραύλου από τους Χούθι της Υεμένης λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος και Ισραήλ).

Ο βαλλιστικός πύραυλος σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow αλλά ενεργοποίησε τις σειρήνες συναγερμού καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο πτώσης θραυσμάτων του πυραύλου σε κατοικημένες περιοχές.

Η επίθεση των Χούθι προκάλεσε την ενεργοποίηση σειρήνων σχεδόν σε όλο το Ισραήλ.

Η ενεργοποίηση συναγερμού διέκοψε τελετή που γινόταν στο Πάρκο Γιαρκόν του Τελ Αβίβ, για τον ένα χρόνο από τις επιθέσεις μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Νότιο Ισραήλ.

Από τις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης στο Ισραήλ για τα θύματα των περσινών επιθέσεων της Χαμάς

Η πρώτη επέτειος από τον πόλεμο στη Γάζα

Από νωρίς σήμερα το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις στη Λωρίδα Γάζας προκαλώντας απανωτά πλήγματα σε βόρειες, νότιες και κεντρικές περιοχές, ασκώντας από την άλλη πιέσεις σε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους του βορρά και του νότου να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους για αλλού προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια του στρατού για τη δημιουργία στρατιωτικών ζωνών ασφαλείας στα βόρεια και νότια σύνορα.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων των Παλαιστινίων από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα αναφέρει 41.909 νεκρούς και 97.303 τραυματίες και πάνω από 2,1 εκατομμύρια εκτοπισμένους αμάχους.

Στο φόντο των σχεδίων του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για κλιμάκωση του πολέμου στα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο αλλά και εξαπόλυσης επιθέσεων-αντιποίνων κατά του Ιράν μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της 1ης Οκτωβρίου, συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα νωρίς το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ.

Related Articles

Back to top button