Κόσμος

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) βομβάρδισαν για ακόμη μια νύχτα συνοικίες στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

Είχε προηγηθεί εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως υπήρχαν εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

Ύστερα από έναν χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στον Λίβανο, όπου από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Έκτοτε, τουλάχιστον 1.615 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βασίζεται σε επίσημα δεδομένα.

Λόγω του πολέμου, περίπου 1,3 εκατ. Λιβανέζοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκ των οποίων 800.000 αναζήτησαν καταφύγιο στο εσωτερικό της χώρας και οι υπόλοιποι πέρασαν στο έδαφος της Συρίας.

Νέο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον της Τζαμπάλια, καθώς ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Γάζας

Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στη Τζαμπάλια προκάλεσε σήμερα το πρωί τον θάνατο πολλών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι από αυτό το νέο πλήγμα υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια στη Τζαμπάλια, έναν από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς προσφύγων στη Γάζα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και περισσότερες από τρεις εβδομάδες στο επίκεντρο επιχείρησης του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «εξουδετέρωσε περισσότερους από 40 τρομοκράτες» στην περιοχή της Τζαμπάλια τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ κατέστρεψε υποδομές και εντόπισε «μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού».

Επιπλέον επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του εξουδετέρωσαν «τρομοκρατικό πυρήνα» στη διάρκεια μαχών στήθος με στήθος στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στη Μπέιτ Λαχία

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες Σάββατο το Ισραήλ εναντίον της πόλης Μπέιτ Λαχία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Χθες το WAFA είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον σπιτιών στη Μπέιτ Λαχία.

Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία και του καταυλισμού προσφύγων Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην περιοχή, είχε ανακοινώσει χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.

Related Articles

Back to top button