Κόσμος

Νέο έγκλημα πολέμου από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Kamal Adwan της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός αφού βομβάρδισε χτες, Πέμπτη, για ακόμη μία φορά το νοσοκομείο Kamal Adwan (Καμάλ Αντουάν) που βρίσκεται στη Τζαμπάλια της Βόρειας Γάζας σήμερα το κατέλαβε θέτοντας σε κατάσταση αιχμαλωσίας ή διωγμού εκατοντάδες ανήμπορους ασθενείς και τραυματίες καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η κατάληψη του νοσοκομείου από το στρατό συνιστά τρανταχτό έγκλημα πολέμου όπως και ο νέος βίαιος εκτοπισμός χιλιάδων αμάχων από τη Βόρεια Γάζα που επιχειρεί εδώ και τουλάχιστον δύο  μήνες στο πλαίσιο ασφυκτικού αποκλεισμού της περιοχής και απαγόρευσης κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Γάζα αναφέρει πως οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το νοσοκομείο κρατώντας αιχμάλωτους όσους βρίσκονταν μέσα.

Πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων αναφέρουν ακόμη και απαγωγές ανθρώπων από το νοσοκομείο και συλλήψεις νεαρών ανδρών μεταξύ των οποίων και εφήβων όπως ο 17χρονος Αμπούντ Μπάταχ που μετέδιδε με βίντεο μικρά ρεπορτάζ από την αρχή του πολέμου στη Βόρεια Γάζα σε ρόλο δόκιμου δημοσιογράφου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει χάσει την επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» αυτήν την εξέλιξη.

Δραματικό μήνυμα για διεθνή παρέμβαση ώστε να σταματήσει το νέο αιματοκύλισμα του στρατού στο νοσοκομείο απηύθυνε νωρίτερα σήμερα η Δρ. Αΐντ αλ Σαμπάχ, που είναι διευθύντρια της Νεογνικής Μονάδας του νοσοκομείου Kamal Adwan τονίζοντας πως μία από τις τελευταίες επιθέσεις του στρατού έγινε στη μονάδα οξυγόνου με αποτέλεσμα να πεθάνουν αρκετοί ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων βρεφών.

«Τώρα οι άνδρες διαχωρίζονται από τις γυναίκες και τα παιδιά. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου….» επισημαίνει σε μήνυμά της που αναρτήθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Δρ. Σαμπάχ.

Related Articles

Back to top button