Κόσμος

Νεβάδα: Σχεδιάζεται το πρώτο γιγαντοεργοστάσιο μπαταριών λιθίου-θείου

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής μπαταριών λιθίου-θειού Lyten σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή του πρώτου παγκοσμίως γιγαντιαίου εργοστασίου μπαταριών λιθίου-θειού στη Νεβάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η εγκατάσταση πρόκειται να παράγει έως και 10 γιγαβάτ μπαταριών λιθίου-θειού ετησίως μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ενώ η πρώτη φάση της έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2027.

Η εγκατάσταση των 1,25 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, που βρίσκεται σε μια πανεπιστημιούπολη 125 στρεμμάτων στο Ρίνο της Νεβάδα, θα απασχολεί αρχικά 200 άτομα, τα οποία θα αυξηθούν σε περισσότερα από 1.000 σε πλήρη δυναμικότητα.

Οι μπαταρίες θείου λιθίου της Lyten διαθέτουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, επιτρέποντας έως και 40% μικρότερο βάρος από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και 60% μικρότερο βάρος από τις μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου.

Οι μπαταρίες αυτές σχεδιάζεται να εισέλθουν στις αγορές της μικροκινητικότητας, του διαστήματος, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και της άμυνας το 2024 και το 2025.

Το γιγαντοεργοστάσιο της Νεβάδα αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Lyten για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης με μια σειρά εκατοντάδων δυνητικών πελατών.

«Το θείο-λίθιο αποτελεί άλμα στην τεχνολογία μπαταριών, παρέχοντας μια μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, ελαφριάς κατασκευής με άφθονα διαθέσιμα τοπικά υλικά και 100% αμερικανική παραγωγή», δήλωσε ο Dan Cook, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lyten.

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία προώθησης στην αγορά προηγμένων μπαταριών θείου-λιθίου για χρήση στους τομείς των μεταφορών, της αεροδιαστημικής, του διαστήματος, των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και της αποθήκευσης ενέργειας, προηγμένων σύνθετων υλικών υψηλής αντοχής και χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και προηγμένων αισθητήρων που βελτιώνουν σημαντικά την ευαισθησία ανίχνευσης και την επιλεκτικότητα για χρήση σε εφαρμογές περιβάλλοντος, αυτοκινητοβιομηχανίας, βιομηχανίας, υγείας και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Related Articles

Back to top button