Κόσμος

Νεκροί ακόμη δύο Ισραηλινοί έφεδροι πριν καν πατήσουν το έδαφος του Λιβάνου

Άλλοι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες έφεδροι έπεσαν σήμερα νεκροί κοντά στα σύνορα του Βορείου Ισραήλ με το Νότιο Λίβανο στη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού αναφέρεται πως τα θύματα ήταν ένας 25χρονος έποικος λοχίας από τον εποικισμό Ορανίτ της Δυτικής Όχθης και ο άλλος ένας 43χρονος αξιωματικός από την κεντρική πόλη Χερούτ του Ισραήλ.

Και οι δύο σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων με τον Λίβανο καθώς χτυπήθηκαν από όλμο της Χεζμπολάχ. Ένας τρίτος Ισραηλινός έφεδρος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την ίδια επίθεση.

Από την έναρξη της απόπειρας χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο στα τέλη Σεπτέμβρη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 Ισραηλινοί στρατιώτες ενώ ο στρατός υποστηρίζει ότι το ίδιο διάστημα σε επιθέσεις σκότωσε πάνω από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ.

Το βράδυ της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε και τρίτη μεραρχία στα σύνορα με τον Νότιο Λίβανο ανεβάζοντας σε περίπου 10.000 στρατιωτικούς τις δυνάμεις του στην περιοχή.

Απειλές για επιθέσεις σε παράκτιες περιοχές του Ν.Λιβάνου

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε απόψε ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη του νοτίου Λιβάνου, καλώντας τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Ο Αραβόφωνος εκπρόσωπος του στρατού, Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram ανέφερε πως οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη».

Μερικές ώρες νωρίτερα, σήμερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με ομοβροντία ρουκετών υποστηρίζοντας πως έπληξε με ρουκέτες και οβίδες «συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων» στην κοινότητα Μπλίντα.

Related Articles

Back to top button