Κόσμος

Αίγυπτος: Το Ισραήλ ευθύνεται που είναι κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα

Αίγυπτος: Το Ισραήλ ευθύνεται που είναι κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα

Η Αίγυπτος απάντησε στο Ισραήλ και το κατηγόρησε ευθέως πως ευθύνεται για το κλείσιμο του περάσματα στη Ράφα και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι κατήγγειλε σήμερα την απόπειρα του Ισραήλ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να κατηγορηθεί η Αίγυπτος για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Ο Σούκρι πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο καθώς και οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην περιοχή είναι οι κύριοι λόγοι που δεν καθίσταται δυνατή η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Νωρίτερα υψηλόβαθμη πηγή είχε δηλώσει στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News ότι το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα από την Αίγυπτο στη Γάζα οφείλεται στην κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης στη συνοριακή πόλη και δεν είναι ευθύνη της Αιγύπτου.

Με τη δήλωση αυτή η πηγή απέρριπτε τα σχόλια του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ίσραελ Κατς ότι το Κάιρο πρέπει να “πειστεί” να ανοίξει εκ νέου το πέρασμα με τη Γάζα για να καταστεί δυνατή η παράδοση της βοήθειας.

To άρθρο Αίγυπτος: Το Ισραήλ ευθύνεται που είναι κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button