Θεσσαλία

Ξεκινά τη Δευτέρα η διανομή 66.978 αδιάθετων βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ

Ξεκινά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η διανομή 66.978 αδιάθετων βιβλίων από το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του ΟΠΕΚΑ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για το έτος 2024.

Συνολικά, από τα 130.000 βιβλία του προγράμματος, έχουν ήδη διατεθεί 63.022, ενώ 66.978 παραμένουν διαθέσιμα προς διάθεση. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, ακολουθώντας σειρά προτεραιότητας για τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, καθώς και για τους δικαιούχους που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Διαδικασία Παραλαβής των Βιβλίων

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως, έχοντας μαζί τους:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει τα βιβλία αυτοπροσώπως, η παραλαβή μπορεί να γίνει από εξουσιοδοτημένο άτομο, το οποίο πρέπει να φέρει τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.
Επιπλέον Πληροφορίες για τη Διάθεση των Βιβλίων

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με το ποσό των 20 ευρώ ανά δικαιούχο, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή των βιβλίων, αφαιρώντας έκπτωση 10% επί της τιμής λιανικής. Για τα τέκνα των δικαιούχων, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) για περισσότερες πληροφορίες και για να δουν τη λίστα με τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Με αυτή την κίνηση, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στοχεύει στην προώθηση της γνώσης και της αναγνωστικής κουλτούρας, στηρίζοντας παράλληλα τους πολίτες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους με ποιοτικά βιβλία.

The post Ξεκινά τη Δευτέρα η διανομή 66.978 αδιάθετων βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button