Τοπικά

Ξεσηκωμός στα Αντιχάσια για το μαμούθ φωτοβολταϊκό

Οι τοπικές κοινωνίες της περιοχής όπου έχει σχεδιαστεί να γίνει το μαμούθ φωτοβολταϊκό πάρκο έχοντας γίνει μια «γροθιά», είναι σύσσωμα αντίθετη με αυτό το έργο.

Οι κάτοικοι οργανώνονται δυναμικά για να υπερασπιστούν τα εκ του συντάγματος κατοχυρωμένα δικαιώματα τους και ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Συλλόγου.

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι εγγραφές νέων μελών και ήδη προγραμματίζουν ανοικτές συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα για την ενημέρωση του κόσμου.

Επίσης τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να στείλουν επιστολή προς τους Τρικαλινους νεοδημοκράτες βουλευτές από τους οποίους θα ζητήσουν να πάρουν εκφράσουν τη θέση τους.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη και την ανάπτυξη του φαραωνικού φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 400MW, αναπτύσσει η εταιρεία Damco, εξ ολοκλήρου εντός της διπλά προστατευόμενης περιοχής Natura2000 «Αντιχασίων και Μετεώρων».

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι, η συνολική έκταση του έργου η οποία εμπίπτει εντός 5 τοπικών κοινοτήτων, θα ξεπεράσει τα 6,000 στρέμματα σε απόσταση μόλις 200μ από τα σπίτια των οικισμών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικότατη υποβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή και στη ζωή των κατοίκων και την μετατροπή του τοπίου από αγροτικό σε βιομηχανικό.

The post Ξεσηκωμός στα Αντιχάσια για το μαμούθ φωτοβολταϊκό appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button