Κόσμος

ΟΗΕ: Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

Την τρομοκρατική επίθεση που έγινε την Κυριακή σε χριστιανικές εκκλησίες και εβραϊκές συναγωγές στο Νταγκεστάν της Ρωσίας καταδίκασε απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνεται πως τα μέλη του Συμβουλίου καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο «τον αποτρόπαιο και δειλό τρομοκράτη».

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 23ης Ιουνίου στο Νταγκεστάν

Στην ανακοίνωση ο προεδρεύων του σώματος, πρέσβης της Νότιας Κορέας στον ΟΗΕ, Τζουνκούκ Χουάνγκ, υπενθυμίζει ότι η επίθεση στις 23 Ιουνίου στο Νταγκεστάν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 21 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 16 αστυνομικοί, και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν βαθύτατη συμπάθεια και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών επιβολής τάξης που χάθηκαν εκτελώντας τα καθήκοντά τους και στην κυβέρνηση και στο λαό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εύχονται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει η ανακοίνωση του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Και η ίδια ανακοίνωση καταλήγει:

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν πως οιεσδήποτε ενέργειες τρομοκρατίας είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους, οποτεδήποτε και όπως και να διαπράττονται. Επιβεβαίωσαν την ανάγκη όλες οι χώρες να την καταπολεμήσουν με όλα τα μέσα, σύμφωνα με τη Χάρτα του ΟΗΕ και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, τις απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια που προκαλούν οι τρομοκρατικές ενέργειες».

Related Articles

Back to top button