Κόσμος

Οι «βολές» του Ομέρ Τσελίκ στον ΥΠΕΞ του Ισραήλ: «Είσαι ναζί και δολοφόνος»

Οι «βολές» του Ομέρ Τσελίκ στον ΥΠΕΞ του Ισραήλ: «Είσαι ναζί και δολοφόνος»

Σκληρή κόντρα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ και σε ηγετικά πρόσωπα της Τουρκίας, ανάμεσά τους και ο Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τη φωτογραφία με τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας για τον θάνατο του αρχηγού της Χαμάς είπε «πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», προκαλώντας την απάντηση του εκπροσώπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Τότε, ο Τούρκος εκπρόσωπος, αποκάλεσε τον Ισραέλ Κατζ ως «ναζί και δολοφόνο» ενώ είπε πως είναι «μέλος ενός δικτύου δολοφονιών».

«Ο Κατζ είναι ένας αξιωματούχος της βαρβαρότητας που υπερηφανεύεται για τον φόνο και τη γενοκτονία. Ο Κατζ και άλλοι σαν αυτόν επιτίθενται στον πρόεδρό μας, τον υπερασπιστή των ανθρώπινων αξιών, εξαιτίας των εγκλημάτων που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας. Γιατί είναι το όργανο ενός δικτύου δολοφονιών και γενοκτονιών που είναι εχθρός της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Η αντίσταση στη Γάζα είναι η κορυφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τελικά, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα θριαμβεύσει έναντι της βαρβαρότητας. Ο Κατζ και άλλοι εγκληματίες θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε ενώπιον του νόμου που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες», συνέχισε.

Οι «βολές» του Ισραέλ Κατζ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, ο οποίος ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που ανακοίνωσε τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, έκανε νωρίτερα σήμερα μία ανάρτηση με δέκτη τον Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο που στηρίζει τη Χαμάς, ο Κατζ έγραψε «πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ».

Την εκρηκτική ανάρτηση συνόδευσε με μία φωτογραφία του δολοφονημένου αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, να κείτεται πάνω στα συντρίμμια στη Ράφα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από κάποιες μέρες είχε δηλώσει πως ο επεκτατισμός του Ισραήλ είναι κίνδυνος και για την Τουρκία η οποία παίρνει προφυλάξεις όσον τον βλέπει να «πλησιάζει».

«Αν δεν σταματήσει το Ισραήλ, το οποίο γίνεται όλο και πιο κακομαθημένο και όλο και πιο αχαλίνωτο, μπορούμε να προβλέψουμε πού θα οδηγήσει αυτός ο επεκτατισμός. Παρόλο που υπάρχουν κάποια άτομα στη χώρα μας που δεν βλέπουν τον κίνδυνο που πλησιάζει, εμείς βλέπουμε τον κίνδυνο και λαμβάνουμε κάθε είδους προφυλάξεις», είχε πει συγκεκριμένα.

Σε άλλες του αναφορές για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε τόσο για την σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, όσο και για το «μοχθηρό» πρόσωπο του Ισραήλ.

«Οι επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους επανέφεραν το Παλαιστινιακό Ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της ανθρωπότητας. Οι συνεχιζόμενες σφαγές στη Γάζα, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε περίπου 50.000 αθώους ανθρώπους, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έστρεψαν και πάλι την προσοχή όλου του κόσμου στις διώξεις του παλαιστινιακού λαού. Η πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ, η οποία μετά τη Γάζα επεκτείνεται πλέον και στον Λίβανο, συνέβαλε επίσης καθοριστικά στο να γνωρίσει η ανθρωπότητα το πραγματικό πρόσωπο του Σιωνισμού.

Και πάλι, μέσα από αυτή τη διαδικασία όλοι μας είδαμε από πολύ κοντά πώς το σιωνιστικό λόμπι ελέγχει τις παγκόσμιες δυνάμεις και το σύστημα, πώς ελέγχει την οικονομία, το εμπόριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κινηματογραφική βιομηχανία, κάθε κλάδο της τέχνης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα πανεπιστήμια, ακόμη και την κρατική, στρατιωτική και πολιτική γραφειοκρατία σε ορισμένες χώρες», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To άρθρο Οι «βολές» του Ομέρ Τσελίκ στον ΥΠΕΞ του Ισραήλ: «Είσαι ναζί και δολοφόνος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button