Κόσμος

Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν τις αυξήσεις των δασμών κατά της Κίνας

Το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών (USTR) ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/9 ότι οριστικοποίησε τη δράση του σχετικά με τους δασμούς στην Κίνα μετά από μια νόμιμη τετραετή επανεξέταση.

Ο δασμολογικός συντελεστής θα ανέλθει στο 25% για τις ηλεκτρικές και μη ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων ιόντων λιθίου, τα κρίσιμα ορυκτά, τον χάλυβα και το αλουμίνιο, αρχής γενομένης από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι δασμολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν στο 100% για τα ηλεκτρικά οχήματα και στο 50% για τις ηλιακές κυψέλες, σύμφωνα με τον USTR.

Οι δασμολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν σε όχι λιγότερο από 50% για τις σύριγγες και τις βελόνες και όχι λιγότερο από 25% για τις μάσκες προσώπου και τα ιατρικά γάντια.

Ο USTR δήλωσε ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις που ανακοινώθηκαν τον Μάιο υιοθετήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, με αρκετές επικαιροποιήσεις για την ενίσχυση των δράσεων προστασίας των αμερικανικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Κίνας, μετά από εξέταση περισσότερων από 1.100 σχολίων από το κοινό.

Όπως δήλωσε η πρέσβης Κάθριν Τάι:

Οι σημερινές οριστικοποιημένες αυξήσεις των δασμών θα στοχεύσουν στις επιβλαβείς πολιτικές και πρακτικές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που εξακολουθούν να επηρεάζουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

«Οι ενέργειες αυτές υπογραμμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να υπερασπιστεί τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» πρόσθεσε.

Related Articles

Back to top button