Κόσμος

Οι Χούθι διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας

Η ομάδα Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας για την υποστήριξη της Γάζας και του Λιβάνου, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Saba που διοικείται από την ομάδα, οι χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις των Χούθι διεξήγαγαν τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης, ιδίως στην επαρχία Hudaydah της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο ελιγμός προσομοίωσε τον τρόπο αντίδρασης σε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις από εχθρικές δυνάμεις σε τέσσερα εικονικά κύματα στο έδαφος της Υεμένης, με τη συμμετοχή διαφόρων εχθρικών ναυτικών πλοίων και στρατιωτικών σκαφών, εξήγησε το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ασκήσεις περιλάμβαναν προσομοιώσεις όπου οι δυνάμεις των Χούθι υπερασπίζονταν το έδαφος της Υεμένης έναντι εχθρικών δυνάμεων που επιχειρούσαν να καταλάβουν τον έλεγχο ενός χωριού μέσω αεροπορικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ελιγμός εντάσσεται στο πλαίσιο αυτού που η ομάδα περιγράφει ως «τη μάχη για την υποσχόμενη κατάκτηση και την ιερή τζιχάντ», την οποία διεξάγουν οι δυνάμεις της για την υποστήριξη του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού.

Related Articles

Back to top button