Life Style

Οι Pink Floyd πούλησαν τον μουσικό κατάλογό τους στη Sony για 400 εκατ. δολάρια

Οι Pink Floyd πούλησαν τον μουσικό κατάλογό τους στη Sony για 400 εκατ. δολάρια

Μετά από πολλά χρόνια εντάσεων και συζητήσεων, οι Pink Floyd πούλησαν τον πολύτιμο μουσικό τους κατάλογο στη Sony για 400 εκατ. δολάρια.

Ο κατάλογος των Pink Floyd είναι ένας από τους πιο περιζήτητους στη σύγχρονη μουσική και περιέχει τα άλμπουμ «Dark Side of the Moon», «The Wall», «Wish You Were Here», «Animals», «Meddle», «Piper at the Gates» και άλλα.

Η μεγάλη συμφωνία αφορά τον κατάλογο των ηχογραφημένων τραγουδιών, αλλά όχι τα δικαιώματα σύνθεσης μουσικής αν και το συγκρότημα έχει υπογράψει συμφωνία για το όνομα και την απεικόνισή του δίνοντας στη δισκογραφική εταιρεία δικαιώματα για εμπορικά προϊόντα και πιθανά spinoff ταινιών και τηλεόρασης.

Πριν από κάποιες εβδομάδες, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ παραδέχτηκε στο Rolling Stone ότι θα ήταν «όνειρο» να πουλήσει τον κατάλογο των Pink Floyd και να βγει από το «τέλμα».

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε αναφερόμενος στη μακροχρόνια και αμφιλεγόμενη σχέση του με τον πρώην μέλος του συγκροτήματος Ρότζερ Γουότερς.

Ο Ρότζερ Γουότερς αποχώρησε από το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και προσπάθησε να σταματήσει τα άλλη μέλη του να χρησιμοποιούν το όνομα Pink Floyd με συνέπεια να υπάρχουν πολλές εντάσεις στις σχέσεις των μελών του μέχρι και σήμερα.

Οι Pink Floyd προσπάθησαν για πρώτη φορά να πουλήσουν τον κατάλογό τους το 2022, αλλά οι συζητήσεις δεν προχώρησαν καθώς τα μέλη της μπάντας διαφώνησαν ξανά.

Άλλος ένας λόγος που «πάγωσαν» οι συμφωνίες ήταν τα «εμπρηστικά» σχόλια του Γουότερς για την Ουκρανία, λέγοντας πως η συγκεκριμένη χώρα ελέγχεται από ναζί.

Την ίδια χρονιά οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν την πρώτη τους νέα μουσική μετά από 30 χρόνια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον λαό της Ουκρανίας.

Το «Hey Hey Rise Up» είναι το τραγούδι στο οποίο συνεργάστηκαν τα μέλη των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμορ και Νικ Μέισον με τον Ουκρανό τραγουδιστή Andriy Khlyvnyuk του συγκροτήματος BoomBox.

Το απίστευτο συγκρότημα που άφησε εποχή στη μουσική, δημιουργήθηκε στο Λονδίνο στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και βοήθησε να διαμορφωθεί η ψυχεδελική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.

To άρθρο Οι Pink Floyd πούλησαν τον μουσικό κατάλογό τους στη Sony για 400 εκατ. δολάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button