Υγεία

Ολυμπιακός: Αντιδράσεις στην Κύπρο για το πανό που σήκωσαν ερυθρόλευκοι οπαδοί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Αντιδράσεις στην Κύπρο για το πανό που σήκωσαν ερυθρόλευκοι οπαδοί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Θέμα σε αρκετά κυπριακά Μέσα έγινε το πανό που σηκώθηκε στο ΣΕΦ, στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, λόγω του λάθους που υπάρχει, σχετικά με την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλησαν να πικάρουν το τουρκικό στοιχείο του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αναφερόμενοι στην κατοχή της Κύπρου. Στο πανό που εμφάνισαν έγραφαν: “50 χρόνια κατοχή… Η Κύπρος είναι ελληνική. 1924-1974. Δεν ξεχνώ”.

Η τουρκική κατοχή είναι από το 1974 έως σήμερα και όχι όπως αναφερόταν στο συγκεκριμένο πανό. Ο κυπριακός Τύπος κάνει λόγο για “τραγικό λάθος”, αναφερόμενος στις ημερομηνίες που αναφέρονταν.

Να αναφέρουμε ότι το κομμάτι του πανό με τις ημερομηνίες κατέβηκε στη συνέχεια.

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Το “Goal” αναφέρει για το πανό: “Οι οπαδοί του Ολυμπιακού υπέπεσαν σε τραγικό λάθος σε άλλο πανό που αναρτήθηκε με μήνυμα “1924-1974, Δεν Ξεχνώ”. Προκαλεί οργή, ντροπή και απογοήτευση το γεγονός πως οι εμπνευστές του πανό δε γνωρίζουν ότι η παράνομη τουρκική κατοχή στην Κύπρο συνεχίζεται”.

Από την πλευρά του, το “SigmaLive” έγραψε: “Χωρίς λόγια και σχόλια, για το τραγικό λάθος που έγινε στις χρονολογίες που αναγράφονται στο πανό”|

Τέλος, το Balla αναφέρει: “Οι φίλοι των Πειραιωτών σήκωσαν ένα ντροπιαστικό για την ιστορία, πανό στο φαληρικό στάδιο για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, αναφέροντας: «50 χρόνια κατοχή. Η Κύπρος είναι ελληνική. 1924-1974 Δεν ξεχνώ». Μόνο που έκαναν ένα μεγάλο λάθος, μάλλον τραγικό. Τα 50 χρόνια εισβολής άρχισαν από το 1974 και ακόμα συνεχίζονται και όχι από το 1925 μέχρι το 1974”.

To άρθρο Ολυμπιακός: Αντιδράσεις στην Κύπρο για το πανό που σήκωσαν ερυθρόλευκοι οπαδοί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button