Υγεία

Αστυνομικός άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση φοιτητών – Η στιγμή του πυροβολισμού

Αστυνομικός άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση φοιτητών - Η στιγμή του πυροβολισμού

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και οι επεμβάσεις της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης.

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, όταν νωρίτερα ένας αστυνομικός πυροβόλησε «κατά λάθος» κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση φοιτητών που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης.

Εικόνες από τον πυροβολισμό καταγράφηκαν από την κάμερα που έφερε στο σώμα του ο αστυνομικός και παραδόθηκαν στον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο αστυνομικός βρισκόταν στον πρώτο όροφο του «Hamilton Hall» όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε.

Την ίδια στιγμή, άλλοι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές από το κτίριο.

Ο αξιωματικός, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, «προσπαθούσε να βοηθήσει άλλους αξιωματικούς να εισέλθουν σε ένα κλειδωμένο γραφείο για να βεβαιωθεί ότι δεν κρυβόταν κανείς μέσα. Η ομάδα απέκτησε πρόσβαση στο γραφείο και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, η σφαίρα έπεσε στο πάτωμα του γραφείου, οπότε ήταν προφανές ότι δεν είχε χτυπήσει κανέναν…».

«…Σε καμία στιγμή δεν κινδύνευσαν αστυνομικοί, πολίτες ή διαδηλωτές. Αυτό ήταν καθαρά ακούσιο. Ο αξιωματικός εκείνη την ώρα προσπαθούσε να φωτίσει μια περιοχή, μια άγνωστη τοποθεσία, που ήταν σκοτεινή. Προχωρώντας λοιπόν, πήρε την απόφαση να κρατήσει το όπλο με το αριστερό του χέρι για να ανοίξει μια πόρτα. Με αυτό, τράβηξε άθελά του τη σκανδάλη του όπλου του και εκτόξευσε το πυροβόλο όπλο. Προχωρώντας, προφανώς θα συμβουλεύσουμε τον αξιωματικό και θα τον στείλουμε σε επανεκπαίδευση και θα τον επαναξιολογήσουμε».

To άρθρο Αστυνομικός άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση φοιτητών – Η στιγμή του πυροβολισμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button