Κόσμος

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Trami στις Φιλιππίνες ανέρχεται στους 81

Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Τραμί, επίσης γνωστό σε τοπικό επίπεδο ως τροπική καταιγίδα Κριστίν, ανήλθε σε 81, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Μείωσης και Διαχείρισης του Κινδύνου Καταστροφών, μέχρι στιγμής 81 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 66 έχουν τραυματιστεί και 34 αγνοούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανέφεραν οι Manila Times.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 47 στην επαρχία Μπατάνγκας και 28 στην περιοχή Μπικόλ.

Μια νέα τροπική καταιγίδα, γνωστή ως Leon ή Pagasa, φέρεται επίσης να αναμένεται να φτάσει στη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι περίπου 24.988 άτομα από την περιοχή Ιλόκος, την κοιλάδα Καγκαγιάν, την κεντρική Λουζόν, τη Μιμαρόπα, τα ανατολικά Βισάγιας, τη χερσόνησο Ζαμποάνγκα και την Καράγκα απομακρύνθηκαν σε ασφαλή μέρη.

Η τροπική καταιγίδα Trami έχει πλήξει σοβαρά το αρχιπελαγικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους από την Τετάρτη.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr. διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις αρωγής

Διέταξε επίσης την ανάπτυξη προεδρικών ελικοπτέρων για να βοηθήσουν τα θύματα του τυφώνα, ενώ η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων, η Πυροσβεστική και η Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων τέθηκαν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Related Articles

Back to top button