Κόσμος

Ο Λίβανος ζητά διπλωματική βοήθεια από τη Μόσχα για επίλυση της κλιμάκωσης

Η Βηρυτός έχει ζητήσει διπλωματική βοήθεια από τη Μόσχα για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρεσβευτής του Λιβάνου στη Ρωσία Σαουκί Μπου Νασάρ σε συνέντευξή του στο TASS .

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με Ρώσους διπλωμάτες, τους ζήτησε «να αυξήσουν τις διπλωματικές και πολιτικές τους προσπάθειες με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα μέρη με επιρροή στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και όλων των διεθνών οργανισμών», ανέφερε το TASS.

Η Μόσχα «κατέστησε σαφές ότι κάνει πολλές εκκλήσεις» προκειμένου να υποστηρίξει μια ειρηνική λύση, δήλωσε ο Σαουκί Μπου Νασάρ.

Ο πρέσβης σημείωσε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Λιβανέζος ομόλογός του Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ είχαν συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη πριν από λίγο καιρό. «Συζήτησαν την κατάσταση στο Λίβανο και επίσης ο Λαβρόφ ενημέρωσε τον υπουργό μας για τη ρωσική ετοιμότητα να καταβάλει όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να τεθεί τέλος σε αυτόν τον αγώνα στη Μέση Ανατολή, ειδικά στο Λίβανο», τόνισε ο Λιβανέζος απεσταλμένος.

Related Articles

Back to top button