Πολιτική

Ο Μάριος Σαλμάς από νωρίς στη Βουλή για συνάντηση με τον Σταύρο Καλαφάτη λίγο πριν τη διαγραφή του από τη ΝΔ

Ο Μάριος Σαλμάς από νωρίς στη Βουλή για συνάντηση με τον Σταύρο  Καλαφάτη λίγο πριν τη διαγραφή του από τη ΝΔ

Ώρα μηδέν για τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος οδεύει προς διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Μάριος Σαλμάς βρίσκεται ήδη στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας (23.09.24) κι έχει συνάντηση με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη πριν μεταβεί στις 12 το μεσημέρι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου έχει παραπεμφθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το ερώτημα της διαγραφής του μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Σε λίγο λοιπόν ο Μάριος Σαλμάς αναμένεται να δώσει το παρόν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για να απαντήσει στις κατηγορίες περί… «ύποπτης» και «αντικομματικής ή αντισυναδελφικής συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι νέες δηλώσεις που έκανε κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, την οποία κατηγόρησε για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλμάς, μαζί με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ, προ λίγων ημερών κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, με το μήνυμα, των περισσότερων εξ αυτών, προς το Μέγαρο Μαξίμου να είναι ότι θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν για διορθωτικές κινήσεις σε καίριας σημασίας προβλήματα για τους πολίτες,

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εδώ και καιρό ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί.

Είχε δυναμιτίσει το κλίμα από τον Ιούλιο, όταν στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί τους λίγους έναντι των πολλών», προκαλώντας τότε την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος έλαβε το λόγο για να διαψεύσει τις αιτιάσεις του. «Δεν δέχομαι τέτοιου είδους υπονοούμενα. Δεν πήραμε το 41% επειδή ήμασταν με τους λίγους» είχε πει με έμφαση, φανερά εκνευρισμένος.

Νωρίτερα, ο κ. Σαλμάς είχε αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την ανάλυση του «δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος», όπως έγραφε χαρακτηριστικά.

Πέραν των αιχμών προς την Λίνα Μενδώνη, ο κ. Σαλμάς είχε αφήσει αιχμές για αυξήσεις στα φάρμακα, στοχοποιώντας τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και πρόσφατα και προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για κερδοσκοπία στις τράπεζες.

 

To άρθρο Ο Μάριος Σαλμάς από νωρίς στη Βουλή για συνάντηση με τον Σταύρο Καλαφάτη λίγο πριν τη διαγραφή του από τη ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button