Κόσμος

Ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε το παρών στα βραβεία Diana και μίλησε για την ψυχική υγεία: «Η μητέρα μου θα ήταν απίστευτα περήφανη»

Ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε το παρών στα βραβεία Diana και μίλησε για την ψυχική υγεία: «Η μητέρα μου θα ήταν απίστευτα περήφανη»

Στη Νέα Υόρκη για την διεξαγωγή των βραβείων Diana προς τιμήν της πριγκίπισσας Νταϊάνα, βρέθηκε ο μικρότερος γιος της, πρίγκιπας Χάρι, χτες Δευτέρα (23.09.2024).

Ο δούκας του Σάσσεξ έδωσε το παρών στα στην 14η ετήσια σύνοδο κορυφής Concordia για την υποστήριξη του βραβείου Diana και συνομίλησε με δύο νικητές για την ψυχική υγεία και την κλιματική αλλαγή. Ο πρίγκιπας Χάρι του είπε ότι η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ήταν πολύ περήφανη για εκείνους αν ήταν σήμερα ζωντανή.

Ο 40χρονος πρίγκιπας Χάρι κλήθηκε να κάνει ερωτήσεις και να συμβουλεύει τους νικητές των φετινών βραβείων. Παράλληλα με βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εμφάνισή του, τον δείχνουν ιδιαίτερα νευρικό και αγχωμένο στην εκδήλωση.

Όταν ρωτήθηκε τι του δίνει ελπίδα για το μέλλον είπε: «Το έχω ξαναπεί πριν από χρόνια και θα το ξαναπώ. Η νέα γενιά είναι αυτή που μου δίνει ελπίδα. Το κουράγιο που έχεις μου δίνει ελπίδα. Ο καθένας μας χρειάζεται κουράγιο για να κινήσει το καντράν σε αυτόν τον κόσμο, μάλλον περισσότερο από ποτέ. Πρέπει να ακούσουμε και να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτά που λέτε γιατί το μέλλον σας θα κλαπεί και αυτό είναι απαράδεκτο».

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την έναρξη ενός έργου για την ευημερία των νέων, ενθαρρύνοντας τους εφήβους και τα άτομα στα 20 τους να αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να μιλήσουν για την ψυχική υγεία.

Το βραβείο Diana είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη μνήμη της αείμνηστης Νταϊάνα, Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Μαζί του ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος του βραβείου Dr. Tessy Ojo και οι νικητές του βραβείου Diana, η 27χρονη Christina Williams – υποστηρίκτρια της νεολαίας από την Τζαμάικα – και η 18χρονη Chiara Riyanti Hutapea Zhang από την Ινδονησία.

Η Dr. Ojo είπε: «Το βραβείο Diana είναι στην ευχάριστη θέση να ηγείται αυτής της συζήτησης με τους νέους και τον πρίγκιπα Χάρι, τον δούκα του Σάσεξ, καθώς γιορτάζουμε την 25η επέτειό μας. Γνωρίζουμε ότι οι νέοι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις σήμερα, αλλά η συμπόνια, η αποφασιστικότητα και η πρωτοβουλία τους να κάνουν θετικές αλλαγές τώρα και στο μέλλον είναι τεράστια. Η ετήσια σύνοδος κορυφής Concordia μας δίνει την πλατφόρμα για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οδηγήσουμε σε θετικές αλλαγές.

Στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα θα υποστηρίξει επίσης φιλανθρωπίες και επιχειρήσεις για κατοικίδια, όπως τα African Parks, το The HALO Trust, το The Diana Award και το Travalyst. Και αυτό το Σαββατοκύριακο θα πετάξει στο Λονδίνο για την ετήσια επίσκεψή του για να υποστηρίξει τους WellChild στην τελετή απονομής των βραβείων τους, πάλι χωρίς τη σύζυγό του.

To άρθρο Ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε το παρών στα βραβεία Diana και μίλησε για την ψυχική υγεία: «Η μητέρα μου θα ήταν απίστευτα περήφανη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button