Κόσμος

Ο Πρόεδρος του Ιράν ξεσπά κατά του Ισραήλ: «Σταματήστε να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους»

Ο Πρόεδρος του Ιράν ξεσπά κατά του Ισραήλ: «Σταματήστε να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους»

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο περιθώριο περιθώριο διεθνούς περιφερειακής συνόδου στο Τουρκμενιστάν.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Μασούντ Πεζεσκιάν, μετά την εκλογή του τελευταίου, τον περασμένο Ιούλιο, στην προεδρία του Ιράν και συζήτησαν για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ιράν αναφέρθηκε, σε πολύ έντονο ύφος, στις επιθέσεις που πραγματοποιεί το Ισραήλ και υποστήριξε ότι πρέπει να «σταματήσει να σκοτώνει αθώους ανθρώπους», σημειώνοντας ότι οι ενέργειές του στη Μέση Ανατολή έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφο ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου.

Sputnik/Alexander Scherbak/Pool via REUTERS

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Πούτιν και Πεζεσκιάν

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις «κοντινές» τους θέσεις πάνω στα διεθνή ζητήματα, εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή και πολέμου στην Ουκρανία για περίπου δυόμιση χρόνια μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

«Εργαζόμαστε ενεργά από κοινού στη διεθνή σκηνή και οι εκτιμήσεις μας για τα γεγονότα στον κόσμο είναι συχνά πολύ κοντινές», δήλωσε ο Πούτιν στον Ιρανό ομόλογό του, χαρακτηρίζοντας «προτεραιότητα» τις διμερείς σχέσεις τους.

«Οι θέσεις μας στη διεθνή σκηνή είναι παρόμοιες», αναγνώρισε παράλληλα ο Πεζεσκιάν, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση των δηλώσεών του τις οποίες επικαλέστηκε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

To άρθρο Ο Πρόεδρος του Ιράν ξεσπά κατά του Ισραήλ: «Σταματήστε να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button