Τοπικά

Επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στη Σχολή Ξυλογλυπτικής στην Καλαμπάκα

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στις 12 Απριλίου 2024 πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική δράση με την επίσκεψή του στη Σχολή Ξυλογλυπτικής στην Καλαμπάκα.

Από την δράση αυτή αναδείχθηκε η σημασία της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ανταλλαγής μεταξύ σχολείων και οργανισμών πολιτισμού, ενώ παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο της τέχνης και της παράδοσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές/τριες μπόρεσαν να ενημερωθούν και να εξερευνήσουν τον κόσμο της ξυλογλυπτικής τέχνης από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Παναγιώτη Ράπτη αλλά και από έμπειρους εκπαιδευτές της Σχολής.

Μέσα από αυτή την πρώτη επαφή με μια παραδοσιακή τεχνική επεξεργασίας του ξύλου, οι μαθητές/τριες εξοικειώθηκαν με τις τεχνικές της ξυλογλυπτικής τέχνης και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω διαφόρων εργαστηριακών δραστηριοτήτων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Σχολή αποδείχθηκε μια εμπειρία πλούσια σε γνώση και πνευματική ενδυνάμωση για τους μαθητές αλλά ταυτόχρονα τους ανοίγει νέους ορίζοντες και τους εμπνέει να εξερευνήσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με περιέργεια και δημιουργικότητα.

“Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριές μας για την ενεργή συμμετοχή τους στη δράση και άψογη συμπεριφορά τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτές της Σχολής, για την φιλοξενία, την ξενάγηση στους χώρους της Σχολής αλλά και την προθυμία να δείξουν στους μαθητές/τριες τεχνικές επεξεργασίας του ξύλου, καθώς επίσης και τους κκ Ν. Παπαγιαννούλη, Κ. Τζιοβάρα και Ουρ. Μπαλογιάννη, εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων που οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτή τη δράση για τα παιδιά μας”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Related Articles

Back to top button