Κόσμος

Ο τυφώνας Μίλτον φέρνει «καταιγίδα τέρας» στη Φλόριντα – Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης εδώ και πολλά χρόνια

Ο τυφώνας Μίλτον φέρνει «καταιγίδα τέρας» στη Φλόριντα - Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης εδώ και πολλά χρόνια

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μίλτον και στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός.

Ο τυφώνας Μίλτον θα συνοδεύεται από «καταιγίδα τέρας» και αυτός είναι που οι αρχές στη Φλόριντα έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους για θανάσιμο κίνδυνο και τους ζητούν να φύγουν από την περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η καταγίδα συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 250 χλμ/ώρα. Μάλιστα είχε ανέβει και στην μέγιστη κατηγορία πέντε για να πέσει ξανά στη τέσσερα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωση της Πολιτείας εδώ και πολλά χρόνια. Ο κυβερνήτης της Ρον ΝτεΣάντις έχει καλέσει τους κατοίκους των περιοχών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να απομακρυνθούν άμεσα επισημαίνοντας πως ο χρόνος τελειώνει. «Πρόκειται για μια καταιγίδα τέρας. Έχετε ακόμα χρόνο να φύγετε. Σας παρακαλώ, να το κάνετε», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

 

Οι μετεωρολόγοι από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) τονίζουν πως πρόκειται για «δυνητικά καταστροφική» καταιγίδα που θα χτυπήσει τις παράκτιες περιοχές και αναμένεται πλήξει με πλήρη ισχύ την Τετάρτη την πυκνοκατοικημένη πόλη Τάμπα Μπέι.

 

 

Ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει την Φλόριντα, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη αμερικανική πολιτεία, από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

 

Ο κυκλώνας Μίλτον προβλέπεται ότι θα διασχίσει την πολιτεία από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί 51 από τις 67 κομητείες της Φλόριντας.

 

Στο Ορλάντο, μια πόλη όπου βρίσκονται πολλά πάρκα ψυχαγωγίας, εκατοντάδες αυτοκίνητα σχημάτιζαν τη Δευτέρα τεράστιες ουρές σε σημεία διανομής σακιών με άμμο.

 

 

To άρθρο Ο τυφώνας Μίλτον φέρνει «καταιγίδα τέρας» στη Φλόριντα – Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης εδώ και πολλά χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button