Υγεία

Ο IDF ανακοίνωσε ότι ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό

Ο IDF ανακοίνωσε ότι ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (22.10.2024) ότι αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, ο οποίος φέρεται πως ήταν  πιθανός διάδοχος του Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό αρχές Οκτωβρίου.

Ο Hashem Safieddine, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ ο οποίος θεωρούνταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα μετά τη δολοφονία του, εξουδετερώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με τον IDF, ο Safieddine σκοτώθηκε μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, τον Hussein Ali Hazima, κατά τη διάρκεια του πλήγματος στις 4 Οκτωβρίου.

Το χτύπημα είχε ως στόχο το υπόγειο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το οποίο σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό βρισκόταν «στην καρδιά άμαχου πληθυσμού» στο νότιο προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας, γνωστό ως Dahiyeh.

Οι IDF λένε ότι περισσότερα από 25 ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο όταν πραγματοποιήθηκε το χτύπημα.

Τα ίχνη του Safieddine είχαν χαθεί, αλλά μόλις σήμερα οι IDF επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Η Χεζμπολάχ, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Ο Safieddine, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017, ήταν ξάδελφος του Nasrallah.

To άρθρο Ο IDF ανακοίνωσε ότι ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button