Σπόρ

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0: Τεράστια νίκη με δέκα παίκτες – Ιστορικό αρνητικό σερί για την Ένωση επί εποχής Αλμέιδα

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0: Τεράστια νίκη με δέκα παίκτες – Ιστορικό αρνητικό σερί για την Ένωση επί εποχής Αλμέιδα

Ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σκοράρουν, βλέποντας τους γηπεδούχους να μένουν με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, αλλά η ΑΕΚ απέτυχε! Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Χουάν Φεράντο (1-0) στη Super League. Για πρώτο φορά επί εποχής του Αργεντινού προπονητή, η Ένωση έμεινε για τρίτη σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα χωρίς «τρίποντο». Οι φάσεις που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι.

Ο Πανσερραϊκός έκοψε το… δρόμο της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με τον πρώτο σκόρερ τους, Μπετανκόρ, έπαιξαν με δέκα παίκτες από το 27’ (αποβολή του Τέρζιτς) είδαν την Ένωση να παίζει… φουλ επίθεση και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ. Το σκορ έμεινε μέχρι τέλους, με τους «κιτρινόμαυρους» να αφήνουν τρεις βαθμούς στο ματς της 9ης αγωνιστικής και να μένουν πίσω, στο κυνήγι του τίτλου.

Το ματς είχε μια αρκετά κακή εικόνα στα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Πανσερραϊκός είχε ψηλά τις γραμμές του και προσπάθησε να πλησιάσει τα καρέ της ΑΕΚ, βγάζοντας δυο καλές σέντρες από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι της Ένωσης, στην «πλάτη» του Οντουμπάτζο. Η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς ήρθε από την Ένωση, με τον Γκουγκεσασβίλι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Λαμέλα (11’).

Τη στιγμή που η ΑΕΚ έδειξε να ανεβάζει σιγά σιγά «στροφές», ο Πανσερραϊκός κατάφερε να φτάσει στο 1-0. Στο 19’ ο Στρακόσα έκανε τεράστια επέμβαση σε σουτ του Μπετανκόρ από τη μικρή περιοχή, αλλά η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Μέσω onfield review, ο Τσιάρας έδωσε πέναλτι και ο Μπετανκόρ ήταν εύστοχος από τη «βούλα» (23’), φτάνοντας τα 6 γκολ στη φετινή Super League.

Τέσσερα λεπτά μετά, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο Τέρζιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Λαμέλα και ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα, με τον πάγκο της ΑΕΚ να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Ο Τσιάρας την τσέκαρε σε onfield review και έδωσε τελικά κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Πανσερραϊκό με δέκα παίκτες.

Το ματς απέκτησε μια «άγρια» ομορφιά, μέχρι την ανάπαυλα. Στο 34’ είχαμε το δοκάρι των γηπεδούχων σε τρομερό σουτ του Μπετανκόρ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκουγκεσασβίλι έκανε τρομερή επέμβαση -χαμηλά στην αριστερή του γωνία- σε πλασέ του Λαμέλα! Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, πίεσε, αλλά είχε «κακά» τελειώματα, με τον Πιερό να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιές.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ, παίρνοντας ρίσκο. Ο Πινέδα αντικατέστησε τον Μοπυκουντί και ο Σιμάνσκι πήγε δίπλα στον Βίντα. Το γήπεδο… έγειρε, με την Ένωση να παίζει μονότερμα τον Πανσερραϊκό και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο ματς πέρασε λίγο μετά (58’) και ο Μαρσιάλ, στη θέση του Χατζισαφί!

Στο 67’ υπήρξε μία φάση στην περιοχή της ομάδας των Σερρών με πρωταγωνιστές τους Φαρές και Οντουμπάτζο, με την Ένωση να ζητάει πέναλτι, για σπρώξιμο του παίκτη της και τον διαιτητή και το VAR να μη δίνουν κάτι.

Η ΑΕΚ είχε πλέον… κατασκηνώσει στην περιοχή του Πανσερραϊκού, αλλά οι γηπεδούχοι έδειχναν να αντέχουν. Αρκέστηκαν όμως, μόνο να διώχνουν την μπάλα. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε κι άλλες αλλαγές στην επιθετική γραμμή, βάζοντας Μάνταλο και Ελίασον στις θέσεις των Περέιρα και Λιβάι Γκαρσία.

Στην πρώτη του φάση στο ματς (73’) ο Μάνταλος κατάφερε να πλασάρει άουτ από πλεονεκτικό σημείο. Το ματς κράτησε την ίδια εικόνα, με την ΑΕΚ να πιέζει για την ισοφάριση και τον Πιερό να βλέπει στο 85’ τον Γκουγκεσασβίλι να κάνει επέμβαση και την μπάλα να πηγαίνει δοκάρι και κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο πορτιέρε των γηπεδούχων έκανε τρομερή επέμβαση, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελίασον.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα και στο 90+3’ φώναξε για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Πινέδα μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού, με τον διαιτητή και το VAR να μη δίνουν τίποτα.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Πανσερραϊκός (Χ. Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75′ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75′ Καπτούμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46′ Καρασαλίδης), Τομάς (89′ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75′ Σάλαζαρ)

Στον πάγκο: Κατσίκας, Πεταυράκης, Γκίγκιτς, Καραμανώλης

AEK (M. Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46′ Πινέδα), Χατζισαφί (57′ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70′ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70′ Ελίασον), Πιερό

Στον πάγκο: Μπρινιόλι, Κάλενς, Πήλιος, Λιούμπιτσιτς, Γιόνσον

To άρθρο Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0: Τεράστια νίκη με δέκα παίκτες – Ιστορικό αρνητικό σερί για την Ένωση επί εποχής Αλμέιδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button