Θεσσαλία

Παραδίδεται το αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση – παραλαβή του αντιπλημμυρικού έργου που υλοποίησε η Coca-Cola στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και του The Coca-Cola Foundation.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων.

Στη διάρκειά της, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν το αντικείμενο της συνεργασίας ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτή εκφράστηκε στα Τρίκαλα για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, που συμπληρώνει αντίστοιχο έργο της ΔΕΥΑΤ, για την περιοχή της Μπάρας.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας προς την τάφρο της  Μπαλκούρας, με στόχο να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Η συγκεκριμένη συνεργασία μάλιστα συνεχίζεται, αυτή τη φορά σε επίπεδο πρόληψης για το φυσικό περιβάλλον, με το έργο “SpongeWorks”, που αφορά στη βελτίωση εδαφικών και υδατικών πόρων του Ληθαίου ποταμού.

The post Παραδίδεται το αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button