Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος στη συγκέντρωση της Αθήνας: Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης του ΠΑΣΟΚ

Παύλος Γερουλάνος στη συγκέντρωση της Αθήνας: Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης του ΠΑΣΟΚ

«Η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο, είναι η δική μας υποψηφιότητα!», υπογράμμισε ο Παύλος Γερουλάνος στην κεντρική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024) μπροστά από την Παλαιά Βουλή.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, στο περιστύλιο της Παλαιάς Βουλής, ενώπιον υποστηρικτών και φίλων του διαβεβαίωσε ότι «εγγυάται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, χωρίς συμβιβασμούς, παζάρια κι εκπτώσεις», όπως είπε.

«Αυτό, που εμείς ξέραμε από την αρχή. Για αυτό, λοιπόν, απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ που θα έρθει στην κάλπη, που πιστεύει ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές: Στις 6 Οκτωβρίου, ζητώ την ψήφο σας! Με την εμπιστοσύνη σας, να πάμε στον δεύτερο γύρο».

Αυτό υπογράμμισε απόψε ο Παύλος Γερουλάνος, προσθέτοντας εμφατικά ότι εγγυάται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, χωρίς συμβιβασμούς, παζάρια κι εκπτώσεις, όπως είπε.

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον πτόησαν ούτε οι φήμες και η παραφιλολογία και τόνισε:

«Την Κυριακή, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον άνθρωπο που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και θα το απογειώσει. Που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την αξία που αξίζει.

Που θα κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και θα του πάρει τις εκλογές, “την μπουκιά από το στόμα”.

Τόσο ψηλά έχει ανέβει ο πήχης. Εσείς τον βάλατε εκεί που του πρέπει. Σας ευχαριστώ. Δεν θα δεχόμουν να υπηρετήσω τίποτα λιγότερο».

Υποστήριξε ότι για να νικήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη ΝΔ πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Αιχμές του Παύλου Γερουλάνου για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ως πρώτη αλλαγή προσδιόρισε την αλλαγή αρχηγού, αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «ψάχνει να κατηγορήσει άλλους για τα λάθη του», ότι «θυμήθηκε τελευταία, ξανά, το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα» και πως του επιτίθεται προσωπικά «επειδή βλέπει τις δημοσκοπήσεις και ξέρει ότι η μόνη υποψηφιότητα που τον κερδίζει στον δεύτερο γύρο είναι η δική μου».

«Δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης», ανέφερε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη, ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βράδυ. Χωρίς αστερίσκους. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα νικήσουμε!», είπε ο κ. Γερουλάνος δηλώνοντας ότι με εκείνον στην ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στη κυβέρνηση.

«Οι αλλαγές που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες αλλαγές και θέλουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στο πλευρό μας. Αυτό ψηφίζουμε την Κυριακή. Διότι, αυτό περιμένει από εμάς η ελληνική κοινωνία. Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε το σύστημα. Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε το σύστημα. Ερχόμαστε για να σπάσουμε το υπερσυγκεντρωτικό κράτος του Μεγάρου Μαξίμου. Δίνοντας εξουσία, πόρους, περιουσία, αρμοδιότητες, ευθύνες σε αναγεννημένους φορείς όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη. Αυτό πρεσβεύει η Αναγέννηση. Το σχέδιο μου για την πατρίδα», συμπλήρωσε.

«Νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να δίνει τις μάχες παντού»

Ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας, που υπηρετεί τους ισχυρούς και οδηγεί νομοτελειακά στην επόμενη κρίση, σε ένα παραγωγικό πρότυπο, που ανοικοδομεί τη μεσαία τάξη, ενισχύει τους ασθενέστερους, στηρίζει τον καινοτόμο και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον νέο, τον συνταξιούχο.

Ανέπτυξε ειδικότερα τις προτάσεις του με έμφαση στο Δημογραφικό αφού, όπως τόνισε, «όλα συνδέονται με το Δημογραφικό. Η παιδεία, η υγεία, η εργασία, η στέγη, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, το ασφαλιστικό, όλα. Για αυτό, και σε περίπτωση που γίνουμε κυβέρνηση και είμαι πρόεδρος, τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές θα ζητήσω Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Δημογραφικό. Για να επιβάλουμε τα 3Σ: Συνέχεια, Συνεργασία και Συστήματα που διασφαλίζουν συνέχεια και συνεργασία σε βάθος χρόνου».

«Όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να υπηρετήσει την ενότητα. Νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να δίνει τις μάχες παντού: Στο κόμμα, στην κοινωνία, στη Βουλή. Ηγεσία πλήρους απασχόλησης» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος και προσέθεσε:

«Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την ενότητα. Γιατί αυτή υπηρετώ όλη μου την πολιτική ζωή. Γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το “εμείς”, όχι το “εγώ”. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Γιατί πιστεύω στα ανοιχτά κόμματα. Στην ηγεσία που αξιοποιεί κάθε στέλεχος που θέλει να προσφέρει, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Να φύγουμε από το κόμμα των “κολλητών” και να χτίσουμε το κόμμα των πολιτών και όλων των στελεχών».

Δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της μάχης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία «παντού. Και στην κοινωνία, και στη Βουλή. Εκεί που συγκρίνονται οι αρχηγοί και κρίνονται οι ηγέτες. Εκεί, που η απουσία δεν είναι επιλογή».

«Σας θέλω μαζί σε αυτήν την πορεία. Πλημμυρίστε τις κάλπες και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Η μεγάλη συμμετοχή ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη συμμετοχή νομιμοποιεί τον νέο αρχηγό! Και με μεγάλη συμμετοχή ξεκινάμε το ταξίδι της νίκη στις επόμενες εκλογές» επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος και κατέληξε:

«Για αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Για αυτό ζητώ την ψήφο σας. Δώστε μου την ευκαιρία.

Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την πατρίδα μας σε μια νέα εποχή ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μαζί θα πορευτούμε ως το τέλος.

Ήρθε η ώρα. Η ώρα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που ζητούν αλλαγή σελίδας. Αλλαγή ηγεσίας. Προοπτική νίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

To άρθρο Παύλος Γερουλάνος στη συγκέντρωση της Αθήνας: Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button